marți, iunie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  26 de vietnamezi au ajuns astăzi la Năsăud. Ei vor lucra la divizia de construcții a firmei FRASINUL

  Must Read

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la...

  În această după-amiază, la baza din Năsăud a grupului de firme ”Frasinul” a avut loc prezentarea lotului de muncitori vietnamezi care au fost angajați de firma ce are sediul în Anieș pentru a lucra în construcții. Asiaticii sunt din zona capitalei Hanoi și sunt în număr de 26. Potrivit omului de afaceri Traian Larionesi, patronul grupului de firme ”Frasinul”, muncitorii au fost selecționați în urma urma unor probe de lucru date în Vietnam în fața reprezentanților de la ”Frasinul”.

  La Năsăud au ajuns 26 de muncitori, dintre care 2 sunt maiștri, 5 – calificați pe utilaje, restul fiind zidari și fierari betoniști. O parte din ei au lucrat în Dubai, i-am selecționat pe dintre 100 de candidați care au dat probe de lucru și s-au arătat mai îndemânatici. Eu cred că acești muncitori au venit să câștige niște bani pentru familiile lor, noi o să-i respectăm. N-aș fi vrut niciodată să ajung în situația asta dar, din păcate, aici am ajuns, cu toate că acum, la noi în țară, sunt salarii destul de decente, însă chiar și așa forța bună de muncă din România a plecat peste hotar. Au contract de lucru pe 2 ani iar în ceea ce privește salariile nete lunare pe care vietnamezii le vor câștiga aici ele pornesc de la 600 de dolari pentru muncitori și ajung la 900 de dolari pentru maiștri. Oamenii și-au arătat disponibilitatea de a efectua ore suplimentare de muncă, pentru ca salariul de bază să îl poată trimite integral acasă. Noi le oferim cazare decentă, transport și masă, pentru a da randament aducându-le și un bucătar de la ei. Vor începe lucrul de luni, 20 mai, în prima etapă, vietnamezii urmând să muncească în șantierele pe care le avem deschise la Telciu și Vatra Dornei iar câțiva vor rămâne în baza de producție de la Năsăud. Plecăm la drum cu speranța ca toate părțile să fie mulțumite de această colaborare profesională”, a spus Traian Larionesi la prezentarea oficială a lotului de muncitori din Vietnam.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Un octogenar a fost lovit de tren și a murit în această după-amiază la Livezile

  Accidentul a avut loc cu puțin timp în urmă în gara comunei Livezile. Din...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și...

  Reportaj: Bistrițenii au luat cu asalt teresale de pe Pietonal chiar dacă trebuie să fie scriși în caietul de ”urmărire”. Ce spun patronii...

  Ai putea spune că, dimineața zilei de 1 iunie, ziua internațională a copilului, a fost o dimineață cu un...

  EVOLUȚIA COVID-19 în BISTRIȚA-NĂSĂUD de la începutul epidemiei și până în prezent, în funcție de numărul de cazuri raportate oficial (infoGRAFIC)

  Știri de Bistrița vă prezintă în exclusivitate o analiză a evoluției Covid-19 în județul Bistrița-Năsăud, pornind de la data primei raportări oficiale...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -