Acasă Administratie 227 DE MILIOANE DE LEI pentru Bistriţa-Năsăud

227 DE MILIOANE DE LEI pentru Bistriţa-Năsăud

0

227 de milioane de lei. Este cea mai mare sumă de bani pe care o va primi judeţul Bistriţa-Năsăud de la Guvernul României. Banii vin de la Ministerul Dezvoltării şi vor fi folosiţi pentru finalizarea celor 101 proiecte care se derulează în judeţ. E vorba de investiţii în infrastructura de apă, canal, drumuri comunale dar şi proiecte susţinute de Consiliul Judeţean.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Radu Moldovan la sfârşitul şedinţei de consiliu judeţean, convocată astăzi, cu începere de la ora 14.00. Şeful administraţiei judeţene a explicat e vorba de alocarea celor mai mari resurse financiare primite de un judeţ pentru finalizarea tuturor acelor proiecte care se derulează la nivelul Bistriţei-Năsăud.
Radu Moldovan: „ S-au alocat sumele necesare pentru derularea investițiilor prin PNDL, pentru anii 2015-2016. Este un lucru extraordinar, o veste foarte bună pentru administrațiile locale și cetățeni, în scurt timp vom primi anexele la contractele de finanțare. Este foarte important că lucrările vor putea fi încheiate în timp util. Sunt 227 de milioane lei pentru 101 proiecte în Bistrița-Năsăud”

La a doua rectificare bugetară, Guvernul a alocat 1 miliard de lei pentru echilibrarea bugetelor locale. În acest context, Bistriţa-Năsăud a primit 17,9 milioane de lei, din care 4,8 milioane la bugetul judeţean şi alte 13 milioane de lei pentru primării. De asemenea, Executivul a alocat în ultima sa şedinţă alte 500 de milioane de lei pentru drumuri județene și comunale. Un miliard de lei a fost alocat la nivel național pentru Programul Național de Dezvoltare Locală.

Exit mobile version