În urmă cu 30 de ani, primul post de radio privat – RADIO TRASILVANIA- emitea în Bistrița, Beclean și Năsăud, post de radio ce a reușit în anii săi de emisie să construiască ceea ce denumim mass-media locale. Un adevărat ”tsunami” a fost Radio Transilvania în acei primii ani de emisie, cu emisiuni foarte diversificate, cu primele emisiuni de noapte din Bistrița, având pe lângă o redacție de vreo 16-18 oameni și foarte mulți colaboratori de primă mână. Sigur, ar trebui să am o listă cu toți cei care au trecut pe acolo, așa că nu ar trebui să scriu niciun nume, dar, dar, câteva dintre ele trebuie amintite: Ciprian Moldovan, un om și o voce de radio cunoscută, cel care, în urmă cu 7 ani prezenta în felul următor echipa de la Radio Transilvania:
Catalina Sasarman, una dintre cele mai bune voci de radio pe care am auzit-o, partenera ani la rand la emisiunea ,,De vorba in orele noptii’’, un fel de ,,Midnight Caller,, bistritean.
Mirela Toth, sufletul si constanta radioului, organizata si loiala este omul care a evoluat incredibil pe perioada cat a lucrat la radio.
Andreea Dana Cristian, acesta era un pseudonim, cu o voce curata si un entuziasm debordant, creativa si harnica era ceea al carei ras era molipsitor.
Augusta Ratiu, nu-i stiu numele dupa sot, dar asa ati cunoscut-o, intransigenta cu ea si cu ceilalti, o excelenta cunoscatoare a genurilor muzicale si o colega pe care te puteai baza.
Liana Szabo, cea mai longeviva angajata a postului de radio Transilvania, un excelent om de marketing, dar si realizatoare de emisiuni.
Delia Rusti, o voce calda, o prietena dedicate cu un suflet mare.
Simona Bozbici, mai intai colaboratoare, in timp ce lucra pentru cotidiene centrale si regionale, apoi redactor-sef la radio, o excelenta si curajoasa jurnalista.
Cristina Muresan, cea mai tanara colega cand s-a deschis radioul, cred ca avea vreo 19 ani, pasionata de muzica.
Voichita Anton, vesela si mereu plina de energie, o colega de nota 10, ne aducea contractile de publicitate, atat de necesare.
Cerasela Ratiu, colega noastra de la Beclean, harnica, organizata si mereu atenta la detalii.
Gigi Dodu, o voce inconfundabila, cu un timbru de voice-over american, o legenda a radioului si o enciclopedie a muzicii international.
Florin Moldovan, rebel si creativ, a venit in radio de pe bancile facultatii de teologie pentru o vara si a ramas 11 ani, pasionat de muzica country, cu un glas de exceptie.
Leonard Muha, copilul rasfatat al radioului, specialist in underground, realizator de emisiuni cu o abordare nonconformist.
Vasile Timbolmas, omul bun la toate, un electronist si un inginer de sunet cum rar am mai intalnit, dar si un cunoscator al muzicii usoare romanesti din toate timpurile.
Alexandru Pugna, indragitul interpret de muzica populara, realizatorul emisiunii ,, La izvor de cant si dor”, un profesionist desavarsit.
Gheorghe Marginean, impetuos si charismatic.
Cristian Csaszar, o voce foarte buna de radio, mereu vesel, un coleg pe care te puteai baza oricand.
Alex Marius Podariu, a ramas sa duca mai departe sunetul radioului, serios si implicat.
Cristina Vlasa, știrista noastra, cu o voce dinamică, de radio modern
Marius Chiuzan, un stirist harnic si meticulos, o figura aparte in peisaj, chiar daca atunci nu alerga cu bicicleta dupa informatii.
Caius Diugan, de la statia Radio Transilvania din Beclean, desi inginer cu reale calitati de jurnalist, un prieten adevarat.
Alin Cordos, o perioada redactor, un jurnalist abil, cu verb si o scriitura proprie unui autor de carti, incisiv si bun cunoscator al peisajului politic bistritean”
În inima Transilvaniei, un nume rezonă cu forța unei tradiții care a modelat peisajul radioului local: Radio Transilvania. De trei decenii, această stație radio a fost vocea și sufletul comunității, începându-și călătoria în 1995, în orașul Bistrița. De atunci, Radio Transilvania a crescut și s-a extins, ajungând să emită în 13 orașe și 8 județe, devenind astfel prima stație locală privată de radio din regiune.
Pe 25 martie, Radio Transilvania marchează 30 de ani de când a început să transmită bucurie, muzică și informații pentru ascultătorii săi fideli. De la Oradea la Cluj-Napoca, de la Satu Mare la Baia Mare și dincolo, semnalul său a unit comunități și a adus oamenii mai aproape unii de alții, indiferent de distanțe.
Sub sloganul „Simți Muzica, Simți Diferența”, Radio Transilvania nu este doar un post de radio, ci o parte integrantă a vieții de zi cu zi pentru mulți ascultători. Fie că este prin undele FM, online sau pe mobil, stația a reușit să se adapteze și să evolueze, păstrându-și relevanța și conexiunea cu publicul său.
Aniversarea celor 30 de ani este nu doar un moment de sărbătoare, ci și unul de recunoștință. Radio Transilvania mulțumește fiecărui ascultător care a fost alături de ei, fie că este de la începuturi sau s-a alăturat pe parcurs. Fiecare melodie difuzată, fiecare știre transmisă și fiecare moment de radio împărtășit a consolidat legătura dintre radio și ascultătorii săi.
Pe măsură ce povestea continuă, Radio Transilvania rămâne dedicat misiunii sale de a aduce muzica și informația acolo unde sunt cel mai mult apreciate. Cu un trecut bogat în spate și un viitor plin de posibilități, stația promite să continue să fie un punct de referință în peisajul media din Transilvania.