Martin Kumamoto, alături de invitații lui, Amalia Levey, Ana Ciobanu, Paul Pavelea și Gelu Vlașin, lansează la Casa Colecțiilor și Documentelor de Patrimoniu din Bistrița (B-dul Independenței, nr. 24), romanul de debut „Camera de studiu”!
Lansarea acestei cărți aduce în prim-plan și arta caligrafiei japoneze, o practică străveche ce nu valorifică doar estetica scrisului, ci exprimă și o filosofie profundă despre echilibru și concentrare. Shodō, sau în traducere literală „calea scrisului”, este atât o modalitate de autoeducare cât și o formă de meditație în mișcare, în care fiecare caracter devine o manifestare a armoniei între trup, minte și emoții.
Martin Kumamoto, autorul cărții de față, este și un maestru certificat de 7 dan în shodō, cu o experiență de peste 12 ani în domeniu. Fascinat de diversitatea stilurilor de caligrafie japoneză, a explorat diverse forme de kanji, scrierea cursivă kana, precum și utilizarea stiloului și creionului în acest proces artistic.
Autorul crede în beneficiile pe care această artă le poate aduce persoanelor cu deficit de atenție, în puterea ei terapeutică și de conectare cu sine într-o lume în care acest lucru pare să fie din ce în ce mai dificil.