Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului nu va trece de plenul Parlamentului, iar orice parlamentar PSD care va susţine acest demers nu mai are ce căuta în rândurile acestui partid, indiferent de numele lui, a declarat miercuri deputatul social-democrat Daniel Suciu, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres.
El a adăugat că atunci când se discută moţiuni de cenzură „sunt mai multe tipuri de acţiune sau de inacţiune”, fiind posibil ca parlamentarii PSD să fie prezenţi în sală, dar să nu voteze.
„Este foarte posibil, aşa cum s-a mai întâmplat, să fim prezenţi în sală, dar să nu votăm, pentru că este datoria şi misiunea celor din opoziţie să dovedească că în această sală de plen au o majoritate pentru a trece moţiunea de cenzură. Nu este datoria noastră să le asigurăm cvorumul, dar o vom face, cel puţin aşa cred, pentru că aşa s-a mai întâmplat. Doar că eu am nişte semne de întrebare majore vis-a-vis de maturitatea unora dintre actorii politici, pentru că nu mă închipui ce se întâmplă după, dacă, deşi nu se va întâmpla, o asemenea moţiune de cenzură va trece, care va fi formula guvernamentală. Las la o parte declaraţiile oarecum ipocrite a celor de la USR, care partajează cumva că n-au nimic cu PSD sau cu PNL, când îşi doresc să facă parte dintr-o viitoare guvernare, dar acum vor pune umărul, probabil, la căderea guvernului. Dar îmi închipui cu groază, vă mărturisesc, un eventual guvern din care vor face parte doamna Gavrilă cu soţul şi cu sora, cei de la SOS cu doamna Şoşoacă, care poate că să se întoarce, cu domnul Simion, cu domnul Drulă. E ceva de noaptea minţii şi cred că astăzi România, şi nu doar astăzi, nu are nevoie de o asemenea formulă. Este o aventură, dar eu sunt convins că moţiunea de cenzură nu va întruni numărul de voturi”, a subliniat Daniel Suciu.
Întrebat dacă există posibilitatea ca un un parlamentar social-democrat să voteze un astfel de demers în plen, el a exclus o astfel de posibilitate.
„Cu siguranţă exclud o asemenea posibilitate. Nici un parlamentar PSD nu va vota o asemenea moţiune”, a spus deputatul PSD.
Referitor la deputatul Victor Ponta, Suciu a amintit că acesta este încă este membru al PSD.
„Ştiţi foarte bine că orice membru al unui partid care pune umărul la datul afară a unui guvern din care face parte şi PSD nu mai are ce căuta în rândurile acestui partid, indiferent de numele lui, dar eu am îndoieli vis-a-vis de faptul că Victor Ponta, de exemplu, ar putea vota o moţiune de cenzură”, a completat Suciu.
El a subliniat că nu crede în scenarii avansate despre apariţia unui nou guvern, pentru că moţiunea de cenzură nu va trece de plenul Parlamentului. După alegeri, a adăugat Suciu, întreg jocul politic „va fi resetat”.
„Nu cred că moţiunea de cenzură va trece şi – doi – nu cred în maturitatea politică a celor de la USR şi astăzi nu văd o viitoare o guvernare care să-i includă şi pe cei de la USR, mai ales că n-au trecut decât foarte puţine luni de când am discutat cu ei despre un program de guvernare, despre o guvernare comună şi au dat dovadă de o imaturitate demnă de o cauză mai bună. (…) Alegerile vor fi în luna mai şi parcursul României va depinde foarte mult de ceea ce se întâmplă în luna mai. Astăzi este cert că avem o majoritate care susţine Guvernul, e adevărat nu foarte confortabilă, dar în jur de 12 – 13 voturi, pe anumite componente şi mai mare, iar astăzi aceasta este majoritatea guvernamentală şi acesta este Guvernul. Iar ceea ce se va întâmpla după alegerile prezidenţiale depinde foarte mult de alegerile românilor, pentru că românii vor decide cine va fi preşedinte, iar ulterior, oricum, întreg jocul politic va fi resetat, pentru că vom avea un alt preşedinte”, a transmis vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.
Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat că parlamentarii acestui partid vor depune săptămâna viitoare o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu.
2 Comments
Motto:
„Niciodată să nu spui niciodată (Never say never)”
(Proverb englezesc)
Daniel Suciu ori face pe prostul , ori suferă de amnezie când spune că PSD nu va vota o moțiune de cenzură care va duce la căderea propriului guvern. El uită că în 2017 Guvernul Grindeanu a fost demis în urma unei moțiuni de cenzură inițiată de PSD, împotriva propriului guvern. Astfel, Guvernul Grindeanu a avut cea mai scurtă perioadă de guvernare a României din 4 ianuarie până în 29 iunie 2017, când a fost înlocuit cu guvernul Mihai Tudose. Guvernul Grindeanu a rămas de pomină prin OUG nr. 13/2017 de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, adoptată si publicată în Monitorul Oficial nr. 92/2017, în noaptea de 31 ianuarie/1 februarie 2017 (noaptea ca hoții), ceea ce a stârnit mari proteste împotriva guvernului, care a abrogat ulterior modificarea legislativă.
Situația actuală cu guvernul Ciolacu-2 este aproape similară cu cea din 2017. De data asta nemultumirea populației este si mai mare după adoptarea „Ordonanței trenuleț” din decembrie, 2024 si anularea alegerilor prezidentiale.
Poza de un caraghioslac jalnic.
Doua pitipoance de parlamentare Dumnezeu stie de unde provin, se uita ca la o poza cu sfinti catre sfatosul mic din BN care arata cu degetul amenintator de fiecare data cand ea o astfel de pozitie.
Suciule , lasa degetutul jos ca esti pe faras in scurt timp.
Vin neolegionarii si suveranistii si te halesc !