Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a depus candidatura, sâmbătă, în cursa pentru alegerile prezidențiale, el susținând că „trebuie să ia sfârșit perioada în care ca președintele României să distrugă un partid politic sau să arate ură față de adversarii politici”. La eveniment au fost prezenți atât Daniel Suciu, președintele Camerei Deputaților dar și Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, cei doi fiind și candidații PSD BN la Camera Deputaților.
MARCEL CIOLACU: „În ultimii 20 ani am avut 17 guverne. Acesta a fost modul de abordare al foștilor președinți pentru a-și conserva puterea și pentru a-și exercita o putere mai mare. A venit timpul să primim cu echilibru această demnitate în statul român. Vin și cu un plan pentru România și, mai ales, cu un angajament moral. Eu cred că trebuie să ia sfârșit perioada în care ca președintele României să distrugă un partid politic sau să arate ură față de adversarii politici”, a susținut Ciolacu.
El a susținut că trebuie împărțită puterea și că „un plan pentru România nu poate fi realizat decât stând la masă și cu puterea, și cu opoziția”.
„Și eu cred că președintele României trebuie să dea explicații despre programul său, despre deplasări, ce a realizat în aceste deplasări și să spună transparent care au fost cheltuielile și care a fost câștigul acelor deplasări”, a mai spus Ciolacu.
Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile prezidențiale.
2 Comments
Crezul lui Marcel Ciolacu:
„România trece de la fapte la vorbe”
(https://www.youtube.com/watch?v=1AHaILaOFUQ)
Ciolacu nu se dezminte . La depunerea candidaturii, pentru funcţia de preşedinte al României, acesta a rămas consecvent crezului său politic bazat pe vorbărie: „Vorbim despre reindustrializarea României, vorbim despre finalizarea autostrăzilor şi a întregii infrastructuri şi în domeniul educaţiei şi al sănătăţii, vorbim de demnitatea românilor din diaspora”.
Din păcate vorbim mult si facem puțin.
Cei care se ocupa de discursurile candidaților (acolo unde se lucrează in echipă) au în vedere opțiunile electoratului, acesta din urmă fiind mai interesat de detaliile picante din biografia candidatilor decât de posibilele lor proiecte. Normal ar fi să ne întrebăm mai întâi noi, alegătorii, ce așteptăm de la un președinte. Pentru a răspunde corect e nevoie să știm care sunt atribuțiile constituționale ale funcției. Altfel vom bâjbâi la nesfârșit între unul care ne enervează fiindcă se implica prea mult față de altul care ne enervează fiindca nu se implică destul