Școala Gimnazială „Aurel Rău” din Josenii Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, a interzis total elevilor să vină la școală cu telefonul.
Părinții pot contacta învățătorii sau profesorii, chiar și pe directoare oricând, dacă vor să știe de copiii lor. Tot prin regulamentul școlii s-a impus și un cod vestimentar: elevii trebuie să poarte la școală anumite culori. În caz contrar riscă „scăderea notei la purtare”, se mai precizează în hotărârea conducerii.
La Școala Gimnazială „Aurel Rău” din Josenii Bârgăului – județul Bistrița-Năsăud, elevii nu au voie să vină la școală cu telefoanele, din acest an școlar ale cărui cursuri au început pe 9 septembrie. Consiliul de administrație al școlii a decis în data de 6 septembrie, că „se aprobă interzicerea utilizării telefoanelor mobile în incinta școlii și în structuri”, anunță într-o postare pe Facebook-ul școlii. În cazul în care un elev este prins cu telefonul la el, acesta va fi preluat de un cadru didactic și predat directoarei școlii, care va chema un părinte să ia telefonul.
Veronica Bălan, directoarea școlii Gimnaziale ”Aurel Rău” Josenii Bârgăului: “Am făcut consiliul de administrație și ne-am gândit împreună, am hotărât împreună că e mai bine să nu permitem telefoanele în școală. Nu e doar decizia mea, e a tuturor. E pur și simplu o hotărâre internăm bazându-ne pe bucățica legislativă din ROFUIP, care a părut, e mai bine acum e mai explicită, ne permite un pic mai mult.
Acum 2 ani, când nu era legiferat, am avut o tentativă în care am interzis complet telefoanele în școală. Era primul meu an ca director și văzând cât de distrași sunt elevii de telefoane, am încercat să merg pe o variantă mai dură și le-am interzis, total. Să știți că au recepționat bine atunci, până la urmă au înțeles și n-au venit cu ele. După care am revenit pentru că am zis că nu aveam bază legală. Am observat apoi următorul lucru: că nu ascultau de regula să ducă toate telefoanele într-un singur loc sau veneau cu ele, le închideau, le puneau în buzunar. E foarte complicat să îi poți verifica pe toți și îți pierzi și timpul în școală cu chestiile astea, ei sunt obosiți și atunci am zis de anul acesta o luăm de la capăt cu partea aceea mai dură, mai practică. Oricum, fiecare părinte are număr de telefon și de la noi, și de la diriginte și de la învățător”.