DUMINICA ÎN BUCATE 2: Cotlete cu brânză la cuptor pregătite de ELENA DIN DEAL. Tot e încă vară, așa că, în ceea ce a mai rămas din iulie, dar și în august, septembrie și mai departe vom vorbi aici și despre mâncare. Astăzi, ELENA DIN DEAL vă pregătește COTLETE CU BRÂNZĂ LA CUPTOR
Pasiunea pentru gastronomia locală a preluat-o de la bunica sa, care a fost bucătăreasă la nunți. Pe lângă asta, mărturisește că a avut norocul să moștenească multe rețete foarte vechi ale plaiurilor bistrițene.
Punctul gastronomic local „La Elena din Deal” e un etalon bun de urmat în turism, îndeosebi pentru familiile care desfășoară activități legate de agricultură, întrucât conceptul urmează firul obișnuit al unei gospodării.
Ce este un punct gastronomic local?
Primul detaliu de reținut e că nu este un restaurant. E o gospodărie în care se poate lua masa, amenajată la o fermă de animale, fermă piscicolă, agricolă, pomicolă, la un fond de vânătoare, în cadrul unei pensiuni sau a unei mănăstiri. Meniul este unic și se bazează, îndeosebi, pe prepararea mâncării de tip slow food (mâncare preparată lent). Prepararea felurilor de mâncare se face cu metode pe cât posibil tradiționale. Alimentele puse pe masă sunt majoritar din producție proprie și totul se prepară în condiții de igienă desăvârșită.