Războiul politic al apei din Bistrița continuă și post-electoral, acum, în joc intră sistemul de canalizare din zona Grănicerilor și a străzilor adiacente cu aceasta. Acuzată că nu a executat un sistem de canalizare dimensionat corespunzător pentru strada Grănicerilor și adiacente, Aquabis arată că, sistemul de canalizare de pe strada Grănicerilor a fost executat de către Aquabis S.A. și dimensionat corespunzător până la intersecția cu strada Ioan Sabău, acolo unde locatarii au executat o extindere a sistemului de canalizare din PVC cu diametrul de 300, respectiv 250 mm, conductă care la ploi abundente nu poate să facă față la debitul de ape pluviale care ajunge în rețeaua respectivă.
De asemenea, cei de la Aquabis susțin următoarele: ”În Avizul de amplasament eliberat de Aquabis S.A. în vederea construirii imobilelor din zonă se specifică faptul că “pentru ape pluviale societatea nu deține rețele de canalizare care să preia debitele și propunem deversarea lor în canalul deversor existent în zonă”.
Mai mult decât atât, în Avizul de principiu eliberat în același scop, societatea nu a acordat debit pentru ape pluviale.
Mai trebuie știut faptul că: Până la extinderea zonei, strada Calea Moldovei dispunea de șanțuri de gardă și drenuri executate din conducte metalice perforate care preluau cantități mari din apa de ploaie și o dirijau în râul Bistrița, acestea fiind desființate odată cu realizarea construcțiilor din zonă”
”Reiterăm faptul că gestionarea apei pluviale și găsirea de soluții care să rezolve această problemă îi revine autorității publice locale, Primăria Municipiului Bistrița. Prin Masterplanul de apă și canal, Uniunea Europeană nu finanțează sectorul apei pluviale, acesta fiind dedicat exclusiv apei menajere și sistemului de canalizare”, conchid oficialii Aquabis SA.