Mircea Taloș este al șaselea candidat anunțat la președinția Consiliului Județean. Rămâne unul cei mai cunoscuți țărăniști, fiind președinte al PNȚCD BN, co-președinte al CDR BN și vicepreședinte al Consiliului Județean. De altfel, Taloș a încercat de mai multe ori să reintre în circuitul politic, candidând la președinția Consiliului Județean din partea PNȚ Maniu-Mihalache, formațiune politică desprinsă din PNȚCD-ul lui Aurelian Pavelescu și Cristian Terheș. În 2022, PNȚ Maniu-Mihalache a fuzionat cu Partidul Corectei Guvernări, tot o facțiune creștin-democrată.
Precizăm că: Astăzi, BEC a remis Hotărârea nr.70 prin care este admisă candidatura lui Mircea Taloș la funcția de președinte al CJ BN
Trebuie știut faptul că: La 22 de ani de la ieșirea de la guvernare și pierderea puterii în favoarea PDSR care va instala primul guven monocolor condus de Adrian Năstase ce va guverna România timp de 4 ani, Partidul Național Țărănesc Creștin-Democrat a trecut prin foarte multe transformări, ajungând până în pragul extincției politice. Așa cum era de așteptat , PNȚCD s-a tot redus și a tot scăzut, foarte mulți dintre foștii lideri țărăniști au devenit istorie politică sau au dus așa cum au putut mai departe steagul doctrinei conservatoare creștin-democrată, de centru.
Ce înseamnă CDR și când a funcționat această structură politică?
Convenția Democrată Română (CDR) a fost o alianță politică și electorală formată în anul 1991 de partidele care, la fondarea convenției, reprezentau opoziția față de guvernarea Frontului Salvării Naționale, principale fiind PNȚCD și PNL . CDR a câștigat alegerile parlamentare din anul 1996 și, împreună cu Partidul Democrat, a format o coaliție politică de guvernare a României până în noiembrie 2000. Începând din 13 august 1996, denumirea a fost ușor modificată în Convenția Democratică din România. CDR a fost desființată în anul 2000.
În luna noiembrie a lui 1996, moment când CDR, adică Convenția Democratică din România câștiga alegerile, Parlamentul rezultat în urma alegerilor din 3 noiembrie 1996 a fost format din 343 deputați (328 aleși și 15 desemnați de minoritățile naționale) și 143 senatori.