Sala GAVRIL SCRIDON a Bibliotecii Județene ”George Coșbuc”, găzduiește în această după-amiază o nouă lansare de carte. E vorba de Alexandru Câțcăuan și volumul său ” Din curgerea zilelelor”.
Moderatorul întâlnirii este părintele-director Ioan Pintea. Despre carte vor vorbi: Olimpiu Nușfelean, Menuț Maximinian și Valeriu Stancu.
De numele lui Alexandru Câțcăuan se leagă Cenaclul literar “George Coșbuc”, înființat sub egida Casei de Cultură a Sindicatelor Bistrița, în 1971, dar şi publicaţiile şi cărţile tipărite de-a lungul timpului care au scopul de a promova scriitorii din oraş.
Alexandru Câțcăuan este promotor al Festivalului Internațional de Satiră și Umor „Mărul de Aur”, ajuns la ediția a 40-a, pe scena căruia au evoluat cei mai mari actori de comedie ai ţării. Festivalul Internațional de Satiră și Umor ,,Mărul de Aur” a făcut cunoscută Bistrița pe cele cinci continente ale lumii și prin concursul de grafică satirică.
Alexandru Câţcăuan a creat o punte de legătură cu românii din Diaspora, fiind prezent cu literatura şi folclorul, de mai multe ori, mai ales în mijlocul românilor din Serbia, invitaţi anual şi la Bistriţa.
Ansamblul Folcloric “Codrișorul”, câştigător al Colierului de Aur din Dijon (Franţa), a dus tradiţiile bistriţene pe scene din Basarabia/ Republica Moldova, Bucovina de Nord/Ucraina, Voivodina și Valea Timocului/Serbia, Franța, Germania, Turcia, Bosnia, Bulgaria, Polonia, Rusia etc.
Universitatea Ecologică din București are de 22 ani un Centru la Casa de Cultură a Sindicatelor în Bistrița, cu peste 15.000 de absolvenţi în Drept, Finanțe și Bănci, Științele Comunicării, Protecția Mediului.
Școala Postliceală Sanitară Carol Davila, care funcționează de 32 de ani la Casa de Cultură a Sindicatelor Bistrița, a format sute de asistenţi medicali generalişti.
În zi de naştere, urăm d-lui ALEXANDRU CÂŢCĂUAN, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Bistriţa, multă sănătate, împliniri şi bucurii alături de cei dragi!
sursa: rasunetul.ro