La sediul Aquabis SA Bistrița a fost semnat astăzi contractul de lucrări CL 2 „Extindere și reabilitare rețele de alimentare cu apă și canalizare în UAT Bistrița” cu Asocierea MIS GRUP – AQUA SERV – CRCI 3. Valoarea contractată este de 109.478.882,98 lei fără TVA, structura de finanțare constând în: 79,90% acordate de către Uniunea Europeană; 12,22% asigurate de la Bugetul de Stat; 1,88% asigurate de la Bugetul Local; 6% asigurate din surse proprii, iar perioada de implementare este de 24 luni.
Documentele au fost semnate de managerul SC Aquabis SA, Ion Șandru și Petrică Farcaș, director general MIS Grup. De asemenea, au mai fost prezenți Grigore Timoce, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aquabis, Răzvan Grec, director executiv al ADI Apă-Canal Bistriţa-Năsăud, Florin Găurean, administratorul public al municipiului Bistriţa, şi reprezentanţi ai companiei Aquabis.
Trebuie precizat faptul că, din cele 138 de străzi cuprinse iniţial în Studiul de fezabilitate, doar 37 vor beneficia de apă curentă și 49 de canalizare la momentul când se vor încheia lucrările. Ion Șandru a explicat că numărul mic de străzi care au intrat în contract este consecința faptului că restul de străzi nu au fost trecute în timp util în domeniul public. „Avem foarte multe lucrări în mediul rural pe străzi laterale şi în Bistriţa, unde s-ar fi consumat apa, nu facem pentru că nu ne dă voie legea, nefiind străzi care să ţină de domeniul public. Sunt străzi din zona nou construită”, a mai menţionat ing. Ion Şandru.
Stricto senso, referindu-ne exclusiv la contractul semnat și importanța lui pentru municipiul Bistrița, asta pentru că, discuțiile au vizat și alte numeroase probleme, inclusive cele de la Telciu și Beclean, managerul Aquabis, Ion Șandru a spus următoarele: „Sunt lucrări foarte complexe şi faptul că foarte multe străzi în Bistriţa au fost reabilitate pe diferite programe ne-a determinat să găsim soluţii. Am modificat proiectul şi pe str. Năsăudului, canalizarea se execută prin tehnologia re-lining, o tehnologie mai nouă, prin cămăşuire, adică o reabilitare fără săpătură, iar pe Bulevardul Decebal s-a schimbat tehnologia şi vom merge prin foraj, pe lângă blocuri, pentru alimentarea cu apă a acestora, şi pe partea stângă, şi pe partea dreaptă. Pentru a nu afecta asfaltul, conductele de racord au fost scoase din trama stradală de constructor”
Ce și-au propus cei de la MIS Grup?
Ne spune chiar Petrică Farcaș, directorul general: ” Începem cu semnarea contractului. Avem o perioadă de trei luni de zile în care facem vizualizarea terenului, documentele de acceptare a amplasamentului, predarea amplasamentului. E o lucrare cu o provocare destul de mare. Avem şi nume şi istoric în Bistriţa. Avem de satisfăcut cel puţin trei beneficiari – Aquabis, Primăria Bistriţa şi mass-media (…) Sunt mai mulţi factori care duc la disconfort, sperăm să lucrăm bine, se va face un grafic în urma discuţiei cu cei doi beneficiari şi noi spunem că ne vom încadra în termenul contractual. Sperăm să scurtăm acest timp, în toate proiectele avem termene scurtate, nu am fost nici la limită, nici la prelungire”
După emiterea Ordinului administrativ de începere a lucrărilor, se vor realiza următoarele investiții:
– Extinderea conductei de aducțiune de apă (1.760 m);
– Reabilitarea conductei de aducțiune de apă (4.066 m);
– Extinderea rețelelor de distribuție de apă (22.074 m) + 839 branșamente;
– Reabilitarea rețelelor de distribuție de apă (24.026 m) + 993 branșamente;
– Extinderea rețelelor de canalizare (20.377 m) + 1.026 racorduri;
– Reabilitarea rețelelor de canalizare (9.692 m) + 533 racorduri;
– Construirea a 4 stații de pompare a apei potabile noi;
– Modernizarea stației de pompare a apei potabile din cartierul RAAL;
– Construirea a 5 stații de pompare a apei uzate noi;
– Reabilitarea a 5 stații de pompare a apei uzate noi.
Recent Comments