Zona montană a județului Bistrița-Năsăud, sub cod galben de viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteo de intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei în zonele joase, predominant ninsori la munte pentru întreaga țară, precum și o avertizare cod galben de viscol pentru mai multe județe din țară, valabile în intervalul 24 ianuarie – 26 ianuarie.

Potrivit meteorologilor, informarea meteo este valabilă în intervalul 24 ianuarie, ora 16:00 – 26 ianuarie, ora 10:00.

Începând din după-amiaza zilei de miercuri (24 ianuarie), aria precipitațiilor va fi în extindere treptată și temporar în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi precipitații mixte (ploi, lapoviță și ninsori) și mai ales în noaptea de miercuri spre joi (24/25 ianuarie) pe alocuri depuneri de polei.

În zona montană vor predomina ninsorile (izolat, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar, vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60…80 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (25 ianuarie), local și în Oltenia, Transilvania și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

ANM mai notează că intensificări ale vântului vor mai fi până la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.

În ceea ce privește avertizare cod galben de viscol, aceasta intră în vigoare miercuri, 24 ianuarie, la ora 18:00 și va fi valabilă până vineri, 26 ianuarie, ora 10:00.

Meteorologii spun că la munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 80…100 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts