Liderii UDMR s-au întâlnit la Cluj-Napoca. E prima întâlnire din anul electoral 2024. Deși spune că a plecat, UDMR a rămas în schema Guvernării la cererea PPE

Municipiul Cluj-Napoca a găzduit sâmbătă ședința Consiliului Federal al Reprezentanților UDMR. Aici a fost prezent și Decsei Atilla, liderul maghiar bistrițean, ședința Consiliului Federal venind după o serie de consultări și întâlniti cu membrii comunitățiilor din Transilvania și Banat. Ieșită ”teroretic” de la Guvernare, Uniunea are la această oră, cel puțin trei secretari de stat în funcții și mai au câțiva șefi de agenții și de autorități, iar în teritoriu, acolo unde prefectul este vocea și mâna Guvernului când vine vorba de implementarea politicilor publice, UDMR mai dispune de cel puțin 12 până în 14 prefecți și subprefecți.

În acest context, președintele UDMR, Kelemen Hunor le-a spus celor prezenți că, maghiarii trebuie să continue să fie o voce puternică în România, asta și în vederea garantării pe mai departe a drepturilor minorităților, ”să avem mai multe surse de dezvoltare, Europa să fie mai puternică!”.

De asemenea, Hunor a vorbit despre toate aceste obiective ale UDMR și, care, ar trebui atinse după 9 iunie ”într-un Parlament European cu o nouă conducere, sperăm”

CE S-A DECIS LA CLUJ-NAPOCA

La Cluj-Napoca , pare că,  UDMR și-a făcut toate calculele cu privire la rezultatele viitoarelor teste electorale din acest an și, potrivit acestei strategii, niciun partid nu va putea face, după 2024, majoritate guvernamentală de unul singur.

 

Iar PSD și PNL poate că reușesc să ia în jur de 50 de procente, dar e clar că vor avea nevoie de voturile UDMR în Legislativ, pentru a trece proiectele importante. Or tocmai de la această situație pornește actuala conducere a UDMR, cu această autoivitare la guvernare, după alegerile parlamentare din acest an.

 

Nu însă fără condiții pentru că vedem că liderul UDMR, Kelemen Hunor, a emis o serie de critici la adresa foștilor parteneri de guvernare, cu privire la modul în care au gestionat o serie de măsuri, de la “ordonanța trenuleț”, proiectul de buget de stat, măsurile de austeritate, până la recentul protest al transportatorilor și fermierilor.”

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts