Medicii de familie dar și cei din policlinici vor protesta pe 23 ianuarie în fața Palatului Administrativ

Casa Naționala de Asigurari Sociale de Sănătate a publicat săptămâna trecută un proiect de act normativ care stabileste valoarea punctelor per capita şi pe servicii în asistenţa medicală primară şi valoarea punctului pe serviciu în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate , valorI care , în noul Contract Cadru pe 2024 vor deveni venituri pentru medicii de familie și pentru medicii de diverse specialitati din Ambulatoriul de Specialitate .

Aceste venituri vor fi astfel drastic scăzute atât pentru pentru medicina de familie cat și pentru medicina din din ambulatoriu începând cu 1 februarie 2024. Împreună cu modificările fiscale suplimentare şi împovărătoare aşteptate în anul 2024, creşterea inflaţiei , creșterea preturilor la utilitati , etc şi introducerea de noi mecanisme de control şi sancţiuni, acestea vor genera scăderi de până la 50% ale valorilor facturilor cabinetelor medicilor , ceea ce va avea drept consecinta  ca asistenţa medicală primară şi  cea din ambulatoriul de specialitate sa ajungă în prag de COLAPS .

Dacă nu se va reveni asupra acestor prevederi aberante medicii vor fi nevoiți ca de la 01.02.2024 sa refuze semnarea Actelor aditionale la COCA pe 2024 și sa ofere servicii medicala doar contra cost sau pur și simplu vor închide cabinetele .

Consecințele vor fi dezastruase , pe de altă parte, există riscul supraaglomerarii la camerele de garda ale spitalelor sau Unității de primiri urgențe unde consultatiile sunt gratuite .

Ne rezervam dreptul de a protesta , alături de toate organizatiile profesionale din țara , simultan , marți , 23 ianuarie 2024 , ora 13.00 , în fata Prefecturii .

Rugam pacienții sa înțeleagă fapul ca protestul nostru este IN PRINCIPAL pentru stoparea aberatiilor prevaute de Contractul Cadru pe 2024 , pentru oferirea de servicii medicale GRATUITE tuturor persoanelor asigurate în Sistemul național de Asigurari de Sănătate și pentru a împiedica FALIMENTAREA medicinei de familie .

Ne dorim să ne continuam activitatea în condiții decente , fără a fi nevoiți sa limitam doar la 20 de consultatii pe zi pentru ca doar atât plătește CNAS .

Stimati guvernanti , încetați sa faceți economii pe seama sănătății și educatiei poporului roman .

PATRONATUL MEDICILOR DE FAMILIE BISTRITA NASAUD

ASOCIATIA PROFESIONALA A MEDICILOR DE FAMILIE BISTRITA NASAUD

COLEGIUL MEDICILOR STOMATOLOGI BISTRITA NASAUD

MEDICII OFTALMOLOGI IN CONTRACT CU CAS BISTRITA NASAUD

MEDICII DIABETOLOGI IN CONTRACT CU CAS BISTRITA NASAUD

MEDICII NEFROLOGI IN CONTRACT CU CAS BISTRITA NASAUD

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts