Percheziții în Bistrița-Năsăud. Patru persoane, reținute de DIICOT pentru trafic de droguri. Doi dintre ei organizau petreceri private în care se consumau stupefiante

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus, în două cauze penale, reținerea a patru inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri, trafic de droguri de risc și  efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept.

În prima cauză s-a reținut că, în perioada aprilie 2023 – ianuarie 2024 un  inculpat a deținut și  comercializat, în mod repetat (13 acte materiale), diverse cantități de  cristal, drog de mare risc (3-CMC), către consumatori de pe raza județului Bistrița Năsăud. Totodată, cu ocazia unor petreceri private, acesta a oferit cu titlu gratuit, cantități de drog de mare risc, inclusiv unor minori. În cea de-a doua cauză, din actele de urmărire penală a rezultat că inculpații au comercializat, în mod repetat droguri de risc și mare risc (canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) și substanțe psihoactive din clasa catinonelor, către consumatori (inclusiv minori) de pe raza județului Bistrița Năsăud. De asemenea, în sarcina a doi dintre aceștia s-a reținut că pe parcursul anului 2023, în calitate de organizatori ai unor petreceri private, și-au pus la dispoziție locuințele pentru consumul de droguri”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

La data de 14 ianuarie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița -Năsăud, au efectuat șapte percheziții la domiciliile persoanelor vizate în cele două cauze, fiind identificate și ridicate obiecte și plicuri cu urme de substanțe,  mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus reținerea pentru 24 de ore a patru persoane.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunerea de arestare preventivă a bărbaților, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts