ADRIAN LINCA: A murit cel mai mare voleibalist care a jucat vreodată pentru Bistrița- Mircea Tutovan!!!

Poate e greu de imaginat pentru cei din generațiile mai tinere, dar Bistrița a avut echipă de volei în prima divivizie. Se întâmpla la finalul anilor 80 și echipa se numea Electrotehnica, fiind susținută de fabrica ce avea același nume.

Liderul formației era Mircea Tutovan, unul dintre cei mai mari voleibaliști români din toate timpurile, care a acceptat să joace, la final de carieră, pentru formația bistrițeană.

Ieri seară, Mircea Tutovan a plecat dintre noi, la 71 de ani, după ce fusese internat, sâmbătă, cu probleme medicale, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

Supranumit în anii ’70 „tunarul Europei„, datorită serviciilor puternice şi atacurilor devastatoare, Mircea Tutovan a obținut cele mai bune rezultate la Dinamo Bucureşti, echipă cu care a câştigat 10 campionate naţionale, alături de o Cupă a Cupelor şi o Cupă a Campionilor.

De asemenea, a avut mai mult de 300 de partide jucate la echipa naţională, cu care a cucerit două medalii de bronz la Campionatul European şi a primit titlul de maestru emerit al sportului.

De la Dinamo a ajuns în Sălaj, în 1981, la vârsta de 29 de ani, la echipa de volei din Şimleu Silvaniei, imediat după câştigase Cupa Campionilor Europeni, în tricoul lui Dinamo, împotriva echipei ŢSKA Moscova.

Mai apoi a jucat la Elcond Dinamo Zalău, iar la 36 de ani, Tutovan a ales să joace la Bistrița.

Ulterior, a jucat la o echipă din orașul  Dr. Petru Groza (Ştei, n.red.). În cele din urmă, o accidentare la umăr l-a făcut să se retragă din volei, la 41 de ani.

Deşi născut în judeţul Sibiu, Tutovan a ales să se stabilească, după retragerea din volei, la Zalău, iar mai apoi într-un sat de lângă reşedinţa de judeţ, Biuşa.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts