Beți, drogați sau fără permis de conducere, dar la volanul unor mașini

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au continuat acțiunile de control în trafic, cu scopul de a îi depista pe șoferii care încalcă normele rutiere. Mai mulți conducători auto au fost prinși în timp ce conduceau mașini fără a deține permis sau în timp ce se aflau sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise.

Astfel, o infracțiune de conducere sub influența alcoolului a fost constatată pe DJ 172D.

În noaptea de 5/6 ianuarie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat și oprit pentru verificări un autoturism care circula pe Drumul Județean 172D, pe sensul de mers Josenii Bârgăului spre Ilva Mică. La volan a fost identificat un bărbat de 35 de ani din Ilva Mică. Șoferul mașinii a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea determinării alcoolemiei. Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice“, se arată în buletinul de presă al Poliției.

De asemenea, în timpul acțiunilor, polițiștii au depistat și doi șoferi sub influența substanțelor interzise.

Unul dintre ei a fost oprit pe DN 17, prin Șieu Sfântu. ”La data de 7 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 17, în Șieu Sfântu, un autoturism. La volan a fost identificat un tânăr de 26 de ani, din Bistrița. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată în buletinul IPJ Bistrița-Năsăud.

Cel de-al doilea șofer aflat sub influența substanțelor interzise a fost depistat pe o stradă din municipiul Bistrița. ”La data de 8 ianuarie, în jurul orei 01:00, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control în municipiul Bistrița un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din Bistrița. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, sau altor substanțe”, adaugă polițiștii.

Totodată, doi șoferi au fost depistați în timp ce conduceau mașini deși nu aveau acest drept.

Unul a fost depistat pe DJ 173, în Jelna. ”La data de 6 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au efectuat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Drumul Județean 173, în Jelna. Pentru control a fost oprit un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din Ciosa.  În urma verificărilor efectuate de către polițiști cu privire la șofer, a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, menționează Poliția.

Alt conducător auto fără permis a fost prins pe DN 17, în Tiha Bârgăului. ”La data de 6 ianuarie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au fost sesizați de un conducător auto, cu privire la faptul că în Tiha Bârgăului, pe Drumul Național 17, pe direcția înspre Vatra Dornei ar fi fost șicanat în trafic de un alt autoturism înmatriculat în Marea Britanie. În urma intervenției polițiștilor, autoturismul indicat a fost identificat și oprit în trafic, la volan fiind legitimat un bărbat de 28 de ani, din Mureșenii Bârgăului. În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că șoferul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, se mai arată în buletinul IPJ Bistrița-Năsăud.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts