Polițiștii au aplicat aproape 150 de sancțiuni în minivacanța de Revelion

Poliţiştii din Bistrița-Năsăud au aplicat aproape 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 37.500 de lei, în cadrul acţiunilor efectuate în minivacanţa de Anul Nou în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de cetăţeni, precum şi pe principalele drumuri din județ.  

În minivacanța de Revelion, peste 600 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigare a criminalităţii economice, acţiuni speciale şi investigaţii criminale au acționat la nivel județean pentru ca minivacanța de Anul Nou să fie petrecută în siguranță, nefiind înregistrate evenimente grave de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Echipajele poliției rutiere care au acționat pe raza întregului județ au avut ca principal obiectiv asigurarea desfășurării traficului în condiții optime și de siguranță. S-a asigurat fluidizarea tronsoanelor intens circulate, iar pentru preîntâmpinarea unor accidente rutiere, au fost efectuate filtre pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație, aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțelor interzise.

În perioada 29 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, în cadrul acțiunilor desfășurate, aproximativ 500 de persoane au fost legitimate și 350 de vehicule au fost oprite pentru verificări. De asemenea, 180 de conducători auto au fost testați cu aparatele din dotare.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 145 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de peste 37.555 de lei, majoritatea pentru abateri de natură rutieră, iar ca măsuri complementare au fost reținute 15 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare. Totodată, în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 14 sancțiuni pentru nerespectarea Legii 61/1991, în cuantum de 6.700 de lei.  

Totodată, în perioada menționată, în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost constatate, în flagrant delict,  4 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 3 infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și una de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Astfel, la data de 31 decembrie 2023, în cadrul activităților preventive desfășurate,  polițiștii din Sângeorz-Băi au oprit pentru verificări un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din Maieru. Autovehiculul în cauză a fost oprit pe Drumul Național 17D, în Maieru, iar în urma testării cu aparatul din dotare a conducătorului auto, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii din Sângeorz-Băi continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, la data de 1 ianuarie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat și oprit pentru verificări un bărbat de 33 de ani din Dumitrița, bănuit de comiterea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta a fost depistat la volanul unui autovehicul, pe un drum comunal din Budacu de Sus, iar în urma testării etilotest, rezultatul a fost 0,88 mg/l alcool în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea determinării alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La aceeași dată, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au depistat și oprit pentru control un tânăr de 20 de ani din Rebra, aflat la volanul unui autoturism. Autoturismul în cauză a fost oprit pe Drumul Național 17D, în orașul Năsăud, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii năsăudeni continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pe toată perioada minivacanței de Revelion, polițiștii au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, fiind sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și polițiști locali.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts