Cum se împart banii de la bugetul pe 2024, în Bistrița-Năsăud. Orașul Năsăud primește o sumă record

Mai multe primării conduse de primari ai Partidului Național Liberal vor primi sume importante de la bugetul național pe anul 2024, în urma unor amendamente propuse de parlamentarii liberali. 7,8 milioane de lei se vor aloca judeţului Bistriţa-Năsăud, în urma amendamentelor. Cea mai mare sumă (3 milioane de lei) o primește Primăria Năsăud, în timp ce deputații PSD au propus bani pentru drumurile județene.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va primi 1,4 milioane de lei pentru cheltuieli privind întreţinerea drumurilor judeţene. Banii sunt alocați în urma unor amendamente propuse de ministrul Bogdan Ivan și de deputatul Daniel Suciu.

O sumă importantă de bani (750.000 lei) a fost alocată municipiului Bistrița, condus de primarul Ioan Turc – președinte PNL Bistrița-Năsăud, pentru un cabinet stomatologic mobil, în urma unui amendament propus la buget de deputatul PNL Diana Morar. Primăria Bistrița mai primește 250.000 de lei pentru două autoutilitare pentru transport alimente, tot în urma unor amendamente depuse de deputatul Diana Morar. În total, Primăria Bistrița primește 1 milion de lei.

Cea mai mare sumă de bani o primește Orașul Năsăud. 1 milion de lei vor fi alocați la Spitalul Orășenesc, pentru un computer tomograf, în urma unui amendament propus de deputatul PNL Robert Sighiartău. Alte 2 milioane de lei vor fi alocate pentru cofinanţări la proiecte europene, pentru Primăria Năsăud.

Doar două primării de comune din Bistriţa-Năsăud, conduse de primari liberali, primesc bani în urma unor amendamente la buget. Este vorba de Primăria Nuşeni (500.000 de lei pentru şcoală) şi comuna Runcu Salvei (700.000 de lei pentru Parohia Ortodoxă).Banii pentru Nușeni au fost alocați în urma deputatului REPER Oana Alexandra Cambera, din Ilfov.

Primarii PSD din Bistriţa-Năsăud nu au parte de bani de la buget, exceptând Primăria Beclean. Administraţia condusă de primarul PSD Nicolae Moldovan va primi 700.000 de lei pentru reabilitarea blocurilor de locuinţe (la propunerea senatorului PSD Ioan Deneș) şi 500.000 de lei pentru Spitalul Orăşenesc Beclean.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts