Peste 2.000 de articole pirotehnice scoase la vânzare fără autorizație, confiscate

Jandarmii din Bistrița-Năsăud continuă în această perioadă acțiunile pentru depistarea celor care comercializează ilegal articole pirotehnice. Numai în ultimele 24 de ore, jandarmii au confiscat peste 2.000 de astfel de articole.

În timpul controalelor, un bărbat din Tiha Bârgăului a fost prins de jandarmi în timp ce vindea articole pirotehnice din portbagajul mașinii, fără a deține autorizație în acest sens, fapta fiind constatată în municipiul Bistrița. Aproximativ 2.000 de astfel de articole, cu un grad de periculozitate încadrat la categoria F2 și F3, au fost confiscate.

Totodată, jandarmii au mai depistat și pe raza orașului Năsăud un agent economic care avea expuse spre comercializare aproape 300 de articole pirotehnice cu un grad de periculozitate încadrat la categoria F1 și F2, fără a deține o autorizație în acest sens.

”Având în vedere gradul de periculozitate al acestor tipuri de articole, menționăm faptul că din motive de ordine și siguranță publică legea interzice deținerea, utilizarea și/sau vânzarea articolelor pirotehnice care fac parte din categoriile F2 și F3”, precizează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

În ambele cazuri au fost întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de “operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 alin. 1 lit. a, în conformitate cu legea 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive.

Jandarmii au ridicat în vederea confiscării articolele pirotehnice care erau comercializate ilegal și au sesizat Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud în vederea continuării cercetărilor.

Acțiuni pe această linie sunt organizate pe toată perioada sărbătorilor de iarnă pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul materialelor pirotehnice.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts