MARCEL CIOLACU: “Vreau să-l felicit pe cel mai tânăr membru al Guvernului, pe domnul ministru Bogdan-Gruia, pentru că a reuşit să deblocheze după trei ani proiectul cloud-ului guvernamental.

Premierul Marcel Ciolacu a salutat, joi, deblocarea proiectului cloud-ului guvernamental şi a subliniat importanţa acestuia pentru transformarea digitală a administraţiei din România.

Pe 19 decembrie, în timpul discuţiilor din Comisiile parlamentare de buget-finanţe pe marginea bugetului, ministrul Cercetării, Bogdan-Gruia Ivan, preciza că a fost aprobată forma finală a arhitecturii cloud-ului guvernamental, în urma negocierilor cu Comisia Europeană.

“Astăzi am primit o informaţie extrem de utilă şi de bună. În urma unor discuţii şi negocieri cu cei de la Comisia Europeană, a fost aprobată forma finală a arhitecturii cloud-ului guvernamental, ceea ce înseamnă că în cel mai scurt timp va fi adoptată şi Ordonanţa de Guvern 89 cu modificările şi completările ulterioare, prin care vom începe efectiv procedurile pentru achiziţii publice în domeniul cloud-ului dedicat”, a precizat ministrul Bogdan-Gruia Ivan.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts