De Crăciun, pompierii-salvatori au avut de lucru, nu glumă: 188 de misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical.

Îm perioada zilelor în care a fost sărbătorit Crăciunul, pompierii militari din cadrul celor șase subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în 188 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical.

În urma producerii a patru accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice. În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 7 incendii, precum și pentru asigurarea măsurilor PSI specifice într-o situație punctuală.

De asemenea, pompierii militari bistrițeni au asigurat sprijinul de specialitate pentru o misiune a echipajelor Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița – Năsăud, precum și o misiune de asigurare a accesului într-o locuință (persoană imobilizată, cu afecțiuni medicale). În perioada 22 decembrie – 26 decembrie 2023, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 174 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, dintre care 23 au fost gestionate de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

În această perioadă, pompierii militari bistrițeni au desfășurat și 8 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare și au asigurat protejarea comunităților pe timpul desfășurării slujbei religioase de Crăciun la unitățile de cult cu participare numeroasă a enoriașilor.

În luna decembrie, inspectorii de prevenire au desfășurat activități de îndrumare și control, pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor la unitățile de alimentație publică, amenajări temporare destinate organizării unor evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece, spații de cazare turism, săli de evenimente sau spații comerciale. În acest sens au fost desfășurate 82 de controale de prevenire, au fost aplicate 226 sancțiuni contravenționale cu ”Avertisment” și 59 amenzi contravenționale, în cuantul de 124000 lei.

În contextul atenționării meteorologice COD PORTOCALIU în zona montană a județului – intensificări ale vântului și viscol, din data de 22.12.2023, până în data de 24.12.2023, la nivelul județului Bistrița – Nsăud nu au fost înregistrate solicitări punctuale din partea populației, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud a desfășurat misiuni de monitorizare a situației operative din teren, nefiind înregistrate situații de urgență. Vă reamintim, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro  și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Ținând seamă de scăderea temperaturilor, atragem atenția că încălzirea locuinței trebuie să se desfășoare în siguranță, astfel, vă recomandăm să respectați măsurile noastre:

  • Verificați toate echipamentele electrice! Nu folosiți radiatoare, calorifere electrice și aeroterme cu improvizații sau defecțiuni!
  • Curățați coșurile de fum! Apelați la personal specializat pentru a verifica sobele și coșurile de evacuare a fumului.
  • Verificați periodic instalațiile de gaze și centralele termice! Reviziile se realizează numai de tehnicieni autorizați!
  • Nu folosiți niciodată aragazul pentru a vă încălzi! Aragazul folosit pe post de aparat de încălzire a locuinţei poate genera incendii, explozii sau intoxicații, soldate cu pagube materiale și pierderi de vieți.
  • Instalați-vă în locuință detectoare de fum și de gaze! Costurile unor astfel de echipamente sunt mici și pot salva vieți! Pompierii militari bistrițeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts