Primarul comunei Chiuza, Grigore Bradea, găsit incompatibil de ANI. Ce au pățit alți primari în acest caz?

Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil cu funcția pe primarul din Chiuza, Grigore Bradea pentru o perioadă de 7 ani între iunie 2016 și iulie 2023.  

Potrivit unui anunț  postat la sfârșitul săptămânii trecute de ANI pe site-ul său primarul din Chiuza, Grigore Bradea ar fi exercitat simultan funcția de primar cu cea de comerciant în perioada menționată. Potrivit informațiilor obținute de Bistrița Express,  Bradea ar fi fost titularul unui PFA de creștere de bovine, pe care acesta l-ar fi radiat între timp. Bradea va ataca în instanță decizia ANI, așa cum au făcut-o și alți primari din Bistrița-Năsăud aflați în aceeași situație.
De-a lungul timpului asemenea decizii i-au lăsat fără mandat pe unii primari, așa cum s-a întâmplat, într-un caz asemănător cu Daniel Moldovan, primarul comunei Cetate. Moldovan, care era si un prosper viticultor înainte de a accede la primărie în 2012 și-a păstrat aceasta calitate și PFA-ul însă a fost declarat incompatibil de ANI si a pierdut procesele cu Agenția de Integritate. În 2016 și-a pierdut mandatul prin ordin de prefect .
Într-o situație oarecum asemănătoare. Tiberiu Cămărășan, primarul din Silivașu de Cîmpie a pierdut în instanță, după ce ANI a considerat ca păstrarea calitații de membru în AFI-ul familiei este incompatibilitate. Cămărășan și-a pierdut și mandatul prin ordin de prefect în 2021, însă a reușit să atace cu succes ordinul prefectului si sa castige în instanță, fiind repus în funcție.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts