Tânăr de 19 ani din Bistrița-Năsăud, arestat după ce ar fi cumpărat un laptop cu bani falși

Un tânăr de 19 ani din județul Bistrița-Năsăud a fost arestat preventiv de polițiștii din județul Cluj, el fiind bănuit că ar fi pus în circulație bani falși.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al județului Cluj, tânărul ar fi cumpărat de la un bărbat un laptop, oferindu-i acestuia bancnote euro false.

Din cercetări a reieșit că la data de 3/4 decembrie, un tânăr de 19 ani, din județul Bistrița-Năsăud, ar fi indus în eroare un bărbat, cu ocazia achiziționării unui laptop în valoare de 1.800 de euro. Ulterior, s-a constatat că bancnotele cu care tânărul ar fi achitat contravaloarea laptopului erau contrafăcute. În urma investigațiilor efectuate a rezultat că acesta, în cursul lunii decembrie 2023, ar fi introdus în România bancnote contrafăcute, de 50 și 100 de euro, care ulterior ar fi fost plasate în județele Cluj și Bistrița-Năsăud, în scopul achiziționării unor bunuri mobile”, a transmis IPJ Cluj.

La data de 9 decembrie 2023, polițiștii Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au efectuat percheziții în județul Bistrița-Năsăud, în dosarul penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulație de monede falsificate și înșelăciune. La perchezițiile domiciliare, polițiștii au identificat și ridicat 3 telefoane mobile, un laptop, dar și suma de 1.750 de euro, bancnote care în urma verificărilor au rezultat a fi contrafăcute.

În baza probatoriului administrat, tânărul, în vârstă de 19 ani, a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior acesta a fost prezentat Judecătoriei Cluj-Napoca, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale al Poliției Române. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, precum și al jandarmilor din Bistrița- Năsăud.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts