IARBA VERDE DE ACASĂ- Pictorul Marcel Lupșe s-a întors la Dej

Arta poartă un veșmânt magic în momentul în care creează conexiuni. Un pictor cu o istorie impresionantă a adunat zeci de iubitori de artă la vernisajul expoziției „Miresme” care a avut loc seara trecută la Muzeul Municipal Dej. La acest eveniment au participat și elevii unei clase de pictură din Dej care au fost premiați pentru efortul și talentul de care au dat dovadă în ultimii ani.

Pictorul Marcel Lupșe a făcut o selecție a lucrărilor din ultimii ani pe care le-a reunit sub titlul „Miresme”. Peste 60 de lucrări ale artistului au fost expuse la Muzeul Municipal Dej.

„Se potrivește și cu perioada în care ne aflăm și cu întâlnirea miraculoasă pe care o am cu oamenii cu care am trăit un deceniu si jumătate. De fiecare dată când ne întâlnim evocările pe care le avem, ale amintirilor pe care le-am trăit împreună, au un anume parfum, au o mireasmă”, a declarat Marcel Lupșe pentru Servus Cluj.

Pictorul Marcel Lupșe impresionează prin creația sa artistică, iar după cum spun cei care îl cunosc, expoziția „Miresme” descrie expresia carcaterului său.

„Aceasta expozitie de la Muzeul din Dej este o adevărată sărbătoare. Pictorul Marcel Lupșe știe să facă din fiecare expoziție o sărbătoare frumoasă și de aceea zicem că văzând o expoziție, urmărind parcursul lucrărilor, modul în care sunt așezate devenim mai luminoși”, a declarat preotul Ioan Bizău.

Tinerii vor să-i calce pe urme pictorului Marcel Lupșe. Elevii cercului de pictură din Dej au venit să admire creațiile artistului și au plecat acasă și cu un premiu în valoare de 2.500 lei. Premiul a fost oferit de Asociația Părinților Elevilor Colegiului Național Andrei Mureșanu din Dej.

„Am câștigat acest minunat cec de 2.500 lei pentru că avem o activitate în fiecare sâmbătă din anul 2017, suntem ca o mare familie. Consider că merităm acest premiu deoarece realizăm tablouri minunate și sperăm ca într-o zi o să ajungem la fel de cunoscuți și talentați ca domnul Lupșe”, a declarat Sonia Restea.

Expoziția „Miresme” va fi deschisă publicului din data de 7 decembrie 2023 până la 26 ianuarie 2024. Intrarea este gratuită.

sursa: https://cluj24.ro/

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts