Doi bărbați din Telcișor, reținuți după ce un tânăr a fost rănit în timpul unei partide de vânătoare

Un tânăr a avut nevoie, vineri, de îngrijiri medicale după ce ar fi fost rănit în timpul unei partide de vânătoare. În urma acestui incident și a cercetărilor efectuate în acest caz, polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați din localitatea Telcișor. Cei doi sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de braconaj, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept și vătămare corporală din culpă.

”Astăzi, 9 decembrie, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii de la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentarea bărbatului de 29 de ani, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 53 de ani, paznic de vânătoare și a unui tânăr de 25 de ani, ambii din Telcișor. În prezent, cei doi se află în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive. Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit că bărbatul de 53 de ani ar fi organizat și participat la partida de vânătoare, în extravilanul localității Telcișor, împreună cu alți doi vânători autorizați, printre care și bărbatul de 29 de ani. Totodată, nu ar fi fost respectate condițiile prevăzute în autorizația de vânătoare, iar organizatorul le-ar fi permis și altor trei persoane să participe la partidă, respectiv unui tânăr de 25 de ani care nu are permis de vânătoare și care ieri, 8 decembrie, ar fi deținut fără drept și ar fi folosit o armă de vânătoare, precum și altor două persoane. De asemenea, polițiștii au mai stabilit că tânărul de 29 de ani ar fi fost accidentat cu arma pe care ar fi folosit-o tânărul de 25 de ani”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 6 arme de vânătoare și 5 telefoane mobile și continuă investigațiile în cadrul dosarului penal întocmit.

Cei doi bărbați sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept și vătămare corporală din culpă.

Tânăr cu o plagă prin împușcare, posibil de la o partidă de vânătoare, transportat la spital

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts