Primarul Ioan Turc: Noi detalii despre pasajul pietonal subteran din Decebal

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a oferit, joi seara, într-o postare de pe o rețea de socializare, noi detalii despre pasajul pietonal subteran din zona Decebal și despre stadiul actual al lucrărilor.

În postarea sa, primarul a explicat că se lucrează inclusiv seara în această zonă.

Am agreat cu constructorul un calendar strâns, în așa fel încât, până de Crăciun, să putem să deschidem circulația peste pasaj. Constructorul a găsit o soluție ingenioasă: pe un suport de grinzi a pus o folie în așa fel încât, cu toate că plouă, să poată lucra de dimineața și până noaptea. Pentru acest pasaj au fost turnați, inițial, 250 de piloți forați, iar în urma unei expertize au mai fost turnați încă 200 de piloți forați. A urmat un proces de retezare a piloților, un proces de finisare a acestora, s-a turnat o șapă de egalizare, s-a pus o membrană bentonitică și peste aceasta s-a mai turnat o membrană hidroizolantă. Urmează să se toarne pereții din beton, vor fi făcute lucrările necesare turnării radierului, după care vor fi montate grinzile. Deasupra grinzilor vor fi făcute celelalte lucrări, în așa fel încât să poată fi trase și straturile de asfalt și circulația să poată fi redeschisă. Știu, orașul așteaptă acest lucru și ne străduim – constructor, Primăriei, diriginți de șantier, proiectanți – să încheiem lucrările în așa fel încât circulația să poată fi redeschisă. Ulterior, în subteran, lucrările vor evolua, vor continua până la finalizare, lucru care se va întâmpla undeva în trimestru I al anului viitor”, a explicat primarul Ioan Turc.

Potrivit edilului, pasajul subteran din zona Decebal va avea lifturi și scări rulante pe componenta de urcare.

Toate aceste lucrări sunt cuprinse în proiectul ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul strada Gării – Bulevardul Decebal – strada Andrei Mureșanu – strada Năsăudului”, investiție care beneficiază de finanțare europeană în valoare de circa 13 milioane de euro. Lucrările sunt executate de compania MIS Grup.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts