VIDEO: Cei 7 kilometri dintre Cușma și Satu Nou au fost reabilitați. E vorba de Drumul Județean 172G

Recepția lucrărilor de modernizare a tronsonului de drum ce leagă Cușma de Satu Nou a avut loc astăzi în prezența președintelui CJ BN, Radu Moldovan, a prefectului Teofil Cioarbă, a managerului SJCU, Gabriel Lazany și a celor doi primari de comune aflate pe acest tronson: Traian Simionca, Livezile, respectiv Lucian Tarniță, Cetate. Potrivit președintelui Radu Moldovan, e vorba de unul din cele trei drumuri care au mai rămas de finalizat pe marele proiect de interconectare a rețelei de drumuri județene cu cea de drumuri naționale și căi ferate din județul Bistrița-Năsăud.

Este vorba de  o lucrare care are trei părți. Prima parte a presupus modernizarea drumului de la Satu Nou la Cușma și a costat circa 24,5 milioane lei, circa 4,9 milioane euro, finanțare asigurată din fonduri europene și bugetul județului. A doua a vizat consolidarea traseului drumului care a alunecat pe o distanță de circa 4 km, valoarea fiind de 19 milioane lei, circa 3,8 milioane euro, finanțare din bugetul județului Bistrița-Năsăud. Cea de-a treia parte a vizat construirea unui pod pe DJ 172G, în Satu Nou, cu o valoare de 2,5 milioane lei, circa 490.000 de euro, finanțare asigurată din bugetul Consiliului Județean. Durata de garanție a lucrărilor este de 6 ani și jumătate: ” Din punct de vedere ochiometric lucrările arată foarte bine. Felicit proiectanții și constructorii. Mă bucur foarte mult că în județul nostru sunt companii care au crescut foarte mult cu sprijinul investițiilor publice și astăzi avem firme care au capacitate să facă orice tip de lucrare de infrastructură”

Teofil Cioarbă, prefect: ”O nouă investiție pe care Consiliul Județean a reușit să o finalizeze și care scurtează foarte mult ca și traseu de pe Valea Ilvelor până pe Valea Șieului. Este un drum foarte util tuturor locuitorilor care vor traversa județul dintr-o parte în alta. Succes în continuare și să sperăm că se vor finaliza toate proiectele pe care le aveți în derulare. Mulțumim pentru această investiție“.

Contractul de modernizare a tronsonului dintre Satu Nou și  Cușma din DJ 172G, a fost adjudecat de compania SC TRANSILVANIA GRAND CONSTRUCT SRL (pentru lucrări de construcție) și de societatea SOMES-TOP-GRUP SRL (pentru partea de proiectare). Lucrările de consolidare a drumului au fost efectuate de SC TRANSILVANIA GRAND CONSTRUCT SRL, DIMEX 2000 COMPANY SRL și DACIA FABER SRL (pentru lucrările de construcție) și societatea SOMEȘ – TOP – GRUP SRL (pentru partea de proiectare). Podul a fost construit de companiile TRANS-SIMY S.R.L. (lucrările de construcție) și DP PROIECT S.R.L. (proiectare).

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts