Dezlegarea la politică: Liberalii ies din hibernare – Se întețesc atacurile la Marcel Ciolacu și PSD:  ”Vă bateţi joc de oameni!” Deputatul Diana Morar: ” “Tot hoțul de furat se teme!”

Liberalii au luat în  serios noua decizie de la Sinaia a conducerii PNL și, care prevede, participarea la alegerile din 2024 pe liste separate. Dezlegarea la atacuri a venit imediat după ce președintele Ciucă a anunțat că PNL merge singur în alegeri.

Situația din Bistrița-Năsăud

Este una care întărește zicala ”aparențele înșeală”, coaliția de la nivelul guvernamental nefiind prea mult ”băgată în seamă” la nivelul județean, desi, prin aplicația ”politically correct” relațiile dintre PNL și PSD erau cordiale sau cel puțin păreau a fi. Cu toate acestea, pace sub măslini nu a fost niciodată, iar relațiile la nivel de municipiul Bistrița erau cât se poate de încordate. Mai mult, constituirea noii organizații municipal sub coordonarea deputatului Daniel Suciu, dorința acestuia de-a recuceri politic primăria Bistrița, nu lăsa loc niciunei fel de înțelegeri.

Ieșirea din ecuația listelor commune s-a făcut și cu ajutorul unui subiect cât se poate de delicat: scandalul din jurul limitării plăților cash, criticat dur de parlamentari PNL dar și primari aparținând acestui partid.

Ușurat, așa a părut primarul Ioan Turc, președintele PNL BN, coabitarea la nivelul Bistriței nefiind una decît de fațadă, atacurile PSD  la adresa sa fiind cât se poate de dure.

O altă lovitură a venit din partea deputatului Diana Morar care a transmis următoarele: Limitarea plăților cash îngrădește și încalcă drepturi fundamentale cetățenești (…) este evident că nu s-a gândit nimeni  la o contramăsură de limitare a creșterii comisioanelor percepute de bănci care deja speculează noua măsură in vigoare, băgând mâna adânc in buzunarele românilor nevoiți de dorința sa izvorâtă din adâncul ființei proprii conform zicalei: “Tot hoțul de furat se teme!” Nu susțin o astfel de măsură!, conchide Diana Morar.

Cu baioneta la armă pusă de la începutul coabitării PSD-PNL, deputatul Robert Sighiartău a aruncat repede grenada, căutându-și locul pentru un nou mandat de parlamentar, atacurile sale la adresa lui Marcel Ciolacu fiind extrem de vizibile și de notorietate.

Și primarul Sorin Hognogi a luat  atitudine în ce priveşte  noile plafoane de plată și încasare în numerar şi plata cu cardul: ” Este o nesimţire! Este inuman!  Înjugaţi pe omul simplu! Vă bateţi joc de oameni! Este împotriva umanităţii! Faceţi ceva şi nu împovăraţi pe bunicii dumneavoastră, parlamentari ai judeţului nostru! dacă nu luaţi atitudine va lua cetăţeanul şi va ieşi în stradă. Un bătrân care are un porc şi îl vinde, îl obligam să ducă banii la bancă să îi ia impozite? Ce vreţi să mai luaţi la cetăţeanul român? ” sunt doar câteva din mesajele transmise de primar.

 

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts