Maxim Dumitraș și Marian Coman deschid la Galeria Arcade 24 din Bistrița, în 2 noiembrie de la ora 17, o expoziție de sculptură și pictură.

 Proiectul celor doi artiști plastici se conturează ca o antiteză între prezență și non-prezență, între materialitate și non-materialitate, oferind o pendulare inspirată între doi poli de bază ai artelor vizuale.
Sculptura practicată de Maxim Dumitraș se raportează minimalist la materia tangibilă, în contrast cu tradiția sculpturii ca artă a modelării materiei pozitive și se particularizează prin modul în care tactilitatea susține absența materiei și conturarea vidului. Pictura artistului Marian Coman zugrăvește firescul printr-un palpabil de mare forță, exprimat în dimensiunile monumentale ale realului și își dimensionează originalitatea prin vitalitatea naturală a construcției și siguranța înnăscută a structurii logice.
Armonizarea compoziției sculpturale, dematerializată sintetist, cu suprafețele pastei expresioniste, accentuate volumetric, este punctul forte al conceptului estetic, dincolo de prietenia care îi leagă pe cei doi protagoniști. Tehnica temeinică, acuratețea stilismului și independența formală, transformă expoziționalul într-un spațiu al virtuozității și maturității plastice în care individualitățile se susțin și se promovează cu concurențialitate motivantă.
Expoziția potențializează percepția dimensiunii flexibile dintre fizic și metafizic, a comparației dintre concept, subiect, obiect și pretext al interpretării vizuale, trasând conexiuni prezumtive între tendințele divergente ale artelor plastice actuale.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts