FOTO/VIDEO: Bărbat reținut și apoi arestat preventiv pentru trafic de persoane

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT din Bistrița-Năsăud, el fiind bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de persoane. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat depresă al DIICOT, s-a reținut că, ”în luna august a anului 2021, inculpatul a recrutat prin inducere în eroare, prin promisiuni de angajare la un abator în Germania, o persoană vătămată majoră, în scopul exploatării ei sexuale. Astfel, după ce a transportat și cazat victima (într-o localitate din landul Niedersachsen), i-a reținut documentele de identitate, determinând-o, inclusiv prin acte de violență și prin lipsire de libertate, să practice prostituția în folosul său. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că inculpatul a sechestrat persoana vătămată, într-o încăpere fără acces la hrană și apă, ulterior obligând-o să întrețină raporturi sexuale cu mai mulți clienți și însușindu-și sumele obținute din exploatarea acesteia”.

La data de 31.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud  au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a tânărului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

În cursul zilei de astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts