ȘINTEREAG are capelă mortuară nouă. Sfințirea lăcașului a fost făcută de IPS Andrei Andreicuț. Primarului Ioan Bob i-a fost oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin” FOTO- VIDEO

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Șintereag, județul Bistrița-Năsăud.

Cu acest prilej, de la ora 12:30, în prezența oficialităților locale și a credincioșilor din sat, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate. La slujbă au participat oficialități județene și locale, în frunte cu președintele CJ BN, Radu Moldovan, prefectul județului, Teofil Cioarbă și, evident, primarul comunei Șintereag, Ioan Bob.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu – directorul Școlii Doctorale de Teologie „Isidor Todoran” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, protopopul de Beclean – preotul Cristian Dragoș, parohul comunității – Mircea Dorin Pop, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură despre importanța valorificării vieții pământești pentru veșnicie și i-a felicitat pe cei implicați în viața și activitățile parohiei. De asemenea, așa cum ne-a obișnuit, IPS Andrei și-a întărit cuvântul de învățătură cu versuri din operele lui Lucian Blaga și Magda Isanoș. Imediat după, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat  preotului paroh Mircea Dorin Pop „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a credinciosului”, iar primarului comunei Șintereag, Ioan Bob, i-a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. Totodată, alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire. De asemenea, președintele Radu Moldovan a vorbit despre importanță Bisericii și a spiritualității ortodoxe.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts