VIDEO- PRO România ar putea fuziona cu PSD? Cel puțin asta speră Corina Crețu. Radu Moldovan nu spune nu!!!

Europarlamentarul Corina Creţu, prezentă astăzi la Bistrița, a vorbit despre dorința sa de-a primi un nou mandat de europarlamentar dar și de-a face parte dintr-o nouă alianță dintre PSD și Pro România, ea luând în calcul chiar și o fuziune cu partidul unde a activat peste 20 de ani. Evident, prezent la conferința de presă a fostului comisar european, Radu Moldovan, care este și vicepreședinte al PSD la nivel național, nu a spus NU nici măcar unei fuziuni.  Aici a fost prezent și prim-vicepreședintele PSD BN, Nicolae Moldovan dar și președintele de facto al Pro România BN.

 

CORINA CREȚU: “Eu, personal, consider că nu pot ajuta mai bine România din altă parte, decât de la Bruxelles. Sunt deja de 16 ani acolo, cei care cunosc realitatea din instituţiile europene ştiu foarte bine că este foarte greu să câştigi, să deschizi uşi, să te cunoască lumea şi practic să îşi impui punctele de vedere. (…) Sunt nu numai dispusă, sunt dornică să ajut în continuare România, pentru că va veni o etapă foarte grea pentru ţară, şi cred că este nevoie de tineret foarte mult, dar şi de oameni cu experienţă (…). Da, îmi doresc să candidez şi sper într-o alianţă Pro România – PSD”, a spus Creţu. Fostul comisar european a adăugat că şi-ar dori să fie replicată alianţa existentă la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud între PSD şi Pro România la nivelul întregii ţări şi că “imensa majoritate” a colegilor săi de partid îşi doreşte revenirea în PSD.

RADU MOLDOVAN: “Cred că nu vă aşteptaţi la vreun răspuns surpriză din partea mea. Noi avem o alianţă funcţională foarte bună însă eu sunt un susţinător al unei astfel de colaborări şi, dacă mă întrebaţi pe mine, eu aş merge mai departe, chiar la un proiect comun, la o fuziune între Pro România şi PSD. Sunt foarte mulţi colegi de-ai noştri alături de care am lucrat. Eu am păstrat relaţiile şi mi-am asumat şi în perioadele în care relaţia lui Victor Ponta cu PSD nu a fost cea mai bună, a lui Mihai Tudose, a lui Marian Neacşu. (…) Cred că este un moment oportun ca între conducerile celor două partide să existe o discuţie serioasă despre un astfel de proiect, care ar trebui făcut în prima parte a anului viitor”

REAMINTIM CĂ: În toamna lui 2020, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, a fost încheiată o alianță care viza alegerile locale din data de 27 septembrie, alianță în care au intrat ALDE și Pro România

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts