Primarul Ioan Turc: Nu avem absolut nici cea mai mică intenție de a diminua numărul de copaci din oraș. Dimpotrivă, dorim să sporim numărul de arbori

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a afirmat luni, într-o conferință de presă, că municipalitatea nu are nici cea mai mică intenție de a diminua numărul de copaci din oraș. Dimpotrivă, administrația locală dorește să crească numărul de arbori.

În conferința de presă, edilul Bistriței a făcut câteva precizări cu privire la tăierile de arbori din oraș, prezentând și situația arborilor înlăturați în ultimii trei ani de pe domeniul public.

S-a discutat mult în spațiul public despre tăierile de arbori. Vreau să fiu foarte clar. Toate extragerile de arbori au fost făcute cu acordul Agenției pentru Protecția Mediului. Un arbolog a studiat copacii, a dat un verdict și, în funcție de acesta, Primăria a acționat într-un fel sau altul. Pentru ca cetățenii să înțeleagă că suntem preocupați real de ceea ce se întâmplă în Bistrița și din punct de vedere al mediului, voi prezenta o situație cu privire la copacii extrași și numărul de copaci plantați din 2021, de când am preluat mandatul. L-am preluat în noiembrie 2020, dar a fost pe final de an și nu mai fac referire și la acest an. În 2021 au fost tăiați 193 de copaci și au fost plantați 373. În 2022 au fost tăiați 183 și au fost plantați 515 copaci. Anul acesta au fost înlăturați, în condițiile în care lucrăm pe axele de mobilitate, 209 exemplare. Până acum au fost plantate 131 și urmează încă 220 de exemplare. Procedura este în derulare”, a spus primarul Ioan Turc.

Edilul a subliniat că municipalitatea nu are nici cea mai mică intenție de a diminua numărul de copaci din oraș.

”Nu avem absolut nici cea mai mică intenție de a diminua numărul de copaci din oraș. Dimpotrivă, dorim să sporim numărul de arbori. Avem două mari proiecte care vor începe să fie implementate anul viitor. Mă refer la regenerare urbană Independenței Nord și regenerare urbană Andrei Mureșanu. În cadrul acestor proiecte vor fi plantați un număr foarte mari de copaci. Foarte multă vegetație este cuprinsă în aceste proiecte, deci suntem în asentimentul bistrițenilor, îi asigur pe toți”, a completat primarul.

Recent, Primăria Bistrița a lansat o procedură de achiziție a peste 200 de arbori cu balot, aceștia urmând să fie utilizați pentru înlocuirea exemplarelor degradate de pe aliniamentele străzilor Gării, Bulevardul Decebal, Andrei Mureșanu, Bulevardul General Grigore Bălan, precum și pentru completarea golurilor pe aliniamentele celorlalte artere de circulaţie din oraș.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts