Femeie bănuită de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, reținută de polițiști

O femeie de 27 de ani din Beclean, bănuită de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, a fost reținută de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, la data de 18 octombrie, în timp ce se afla în parcarea unui magazin din Beclean, aceasta ar fi sustras un telefon mobil, pe care l-ar fi deblocat și accesat în mod ilegal. Ulterior, ar fi transferat, prin intermediul unei aplicații din telefon, suma de 6.000 de lei, într-un cont deschis pe numele unui membru al familiei ei. În urma activităților întreprinse, polițiștii au reușit recuperarea telefonului care ar fi fost vândut unei alte persoane. Totodată, au dispus măsurile necesare în vederea recuperării sumei de bani transferată”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud. La data de 29 octombrie, în urma investigațiilor și probelor administrate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pentru 24 de ore a femeii, ea fiind cercetată pentru comiterea infracțiunilor de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. La aceeași dată, pentru documentarea faptei, la locuința femeii, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o percheziție domiciliară în urma căreia au fost ridicate obiecte cu valoare probatorie. Totodată, femeia a fost condusă la sediul Poliției pentru audieri. În prezent, femeia se află în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de astăzi, 30 octombrie, va fi prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive. Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în vederea documentării cauzei sub toate aspectele. Activitatea de documentare în acest caz a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Operațiuni Speciale Bistrița-Năsăud.  

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts