Zi de sărbătoare la Ilva Mare. Sute de credincioși prezenți la Hramul Bisericii

Hramul unei biserici reprezintă un moment deosebit de important în viața comunității religioase. Astăzi, cu ocazia sărbătorii „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, sute de credincioși, dar și zeci de copii, împreună cu oficialitățile județului, au participat la hramul bisericii din comuna Ilva Mare.

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean – Emil Radu Moldovan, subprefectul județului – Ioan Zăgrean, viceprimarul comunei Ilva Mare – Ionel Tomi, primarul comunei Măgura Ilvei – Valer Avram.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Cristian Lupșan i-a oferit o icoană cu Maica Domnului părintelui profesor Samuel. Președintele Consiliului Județean – Emil Radu Moldovan a primit o icoană cu Iisus Hristos, în semn de mulțumire pentru sprijinul substanțial adus, în ultimii ani, pentru comunitatea credincioșilor din Ilva Mare, prin acordarea de fonduri importante, pentru lucrări la biserică și la construirea capelei din localitate.Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească, la căminul cultural din localitate.

Biserica din Ilva Mare a fost construită în anul 1885 și poartă Hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir”. Preotul paroh este Cristian Lupșan, iar în parohie slujește și părintele Dănilă Solovăstru.
Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este pomenit în calendarul creștin ortodox la 26 octombrie.
Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir sau Sfântul Dumitru, Izvorâtorul de mir a fost un martir creștin, sfânt militar din veacul al III-lea care a trăit în vremea împăraților Maximian și Dioclețian în cetatea Tesalonic. Ca urmare a faptului că l-a mărturisit pe Iisus Hristos, a fost ucis cu lancea la Tessalonic. A fost martirizat pe la anul 306.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts