EXTRAORDINAR: Una din marile trupe de power metal, BLIND GUARDIAN, va concerta la Beclean în cadrul Festivalului CELTIC TRANSILVANIA în vara lui 2024- VIDEO

Veste extraordinară pentru toși rocker-ii din Transilvania și nu numai. Trupa germană Blind Guardian va concerta la Beclean în cadrul festivalului CELTIC TRANSILVANIA.

BLIND GUARDIAN: Cu o evolutie constantă înca de la începuturile lor ca trupa de speed metal pana la actuala si fantastica alchimie muzicala dedicata gloriei, dramei si grandiozitatii, BLIND GUARDIAN si-a pus de mult amprenta definitiva asupra rockului melodic/progresiv, consacrand si rafinand la maxim genul power metal.

Fondata in Krefeld, Germania in 1984 de vocalistul Hansi Kursch si chitaristul Andre Olbrich, trupa a avut mereu o evolutie ascendenta. Au lansat albumul lor de debut, Battalions of Fear in 1988, album care a ajuns pe locul 53 in topul German Albums. Au urmat alte cateva albume in topuri, inclusiv Follow the Blind din 1989 (numarul 51), Tales from the Twilight World din 1990 (numarul 43) si Imaginations from the Other Side din 1995 (numarul 21).

A Night at the Opera din 2002 a intrat in topuri in mai multe tari si s-a vandut in peste 400.000 de exemplare, devenind cel mai de succes album al lor pana in acel moment. Albumul din 2010, At the Edge of Time, a fost primul care a intrat in topurile din SUA, ajungand pe locul 11 in topul Billboard Hard Rock Albums. Memories of a Time to Come (2012) a ajuns pe locul 6 in topul German Albums, in timp ce A Traveler’s Guide to Space and Time (2013) a ajuns pe locul 8. Seria de hituri a grupului a continuat cu Beyond the Red Mirror din 2015 (numarul 4) si Live Beyond the Spheres din 2017 (numarul 9). In 2019, Blind Guardian a lansat Twilight Orchestra: Legacy of the Dark Lands, care a ajuns pe locul 7.

Cel de-al 12-lea album de studio, The God Machine, a fost lansat in 2022. Blind Guardian a lansat, de asemenea, mai multe albume live si compilatii.

 

Astfel, trupa detine un palmares si un catalog de melodii clasice impresionant, o comoara cu care doar putine trupe se pot lauda.

 

Supranumiti barzi ai heavy metalului sau menestreli moderni, BLIND GUARDIAN au capacitatea de a-si transporta legiunile de fani in noi lumi cu ajutorul compozitiilor lor maiestuoase, versurile cu tematica fantastica si muzica lor meticuloasa, plina de emotii.

 

Mai multe detalii despre eveniment gasiti aici.

 

Bilete pentru eveniment regasiti in reteaua IaBilet, aici.

 

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts