”Faimoasa” carpetă RĂPIREA DIN SERAI a revenit în atenția colecționarilor de artă  sau a nostalgicilor. Prețul pe site-urile de vânzări a ajuns la 5.000 de lei

În ultimii ani, mai precis din 2018 încoace am început să achiziționez lucruri vechi și/sau foarte vechi, sigur, în funcție de posibilitățile mele destul de reduse din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, marele câștig este că am învățat multe despre ce, cât și mai ales cum poți să cumperi ceva foarte valoros cu bani mai puțini, iar aici e vorba de cărți și tablouri, ele fiind obiectivul meu cel mai important și, trebuie să spun că am reușit să achiziționez cărți vechi și foarte, foarte vechi și un tablou cu semnătură. Cu toate acestea, nu mă pot abține să văd ce se mai vinde : mobilier, obiecte de uz casnic, ceasuri sau alte lucruri. Așa că, am văzut că ”faimoasa” carpetă RĂPIREA DIN SERAI a revenit în atenția colecționarilor de artă  sau a nostalgicilor. Carpeta cunoscută ca Răpirea din Serai era o prezență obișnuită în locuințele din Epoca de Aur, în special. Cu revenirea sa în atenția colecționarilor de obiecte de epocă, este posibil să obțineți sume semnificative dacă alegeți să o vindeți. Mai mult de 40% din populaţia României cred că avea răpirea pe perete. Asta reprezintă o copilărie. A noastră. Toţi oamenii care au prins perioada comunistă ştiu despre această carpetă

Ilustrația de pe carpetă, cunoscută sub numele de Răpirea din Serai, reprezintă o scenă din celebra operă cu același nume compusă de Wolfgang Amadeus Mozart.

Astfel, trebuie să știți că o asemenea carpetă se vinde cu sume cuprinse între 5000 și 1000 de lei, în funcție de oraș și calitatea carpetei. La Bistrița, prețul este unul incredibil de mic: 300 de lei.

Ce reprezintă povestea din spatele carpetei

Opera lui Mozart, Răpirea din Serai, are loc în Turcia și este structurată în trei acte. Acțiunea se desfășoară în palatul lui Selim Pașa, unde Constanța și servitoarea ei, Blonda, sunt ținute prizoniere.

Intră în scenă Belmonte, un nobil spaniol și iubitul Constanței, cu intenția de a o elibera.

El primește ajutorul lui Pedrillo, un alt prizonier din palat și iubitul Blondei. Belmonte se prezintă ca un celebru arhitect italian și obține permisiunea de a intra în curtea lui Selim.

Cei patru complotază pentru a evada din palat, iar momentul fugarilor care se eliberează este reprezentat pe carpetă. Cu toate acestea, ei sunt capturați de Selim Pașa și de căpetenia ienicerilor.

Belmonte și Constanța iau vina asupra lor, încercând să se salveze reciproc. Cu toate acestea, Selim Pașa este impresionat de iubirea lor și decide să le ofere tuturor libertatea.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts