VIDEO: Plimbarea urșilor prin Bistrița, aur pentru cei de la AUR. Dragoș Hârjoabă somează primăria să facă public contractul cu un vânător ce are experiență la urși: ” Moș Martin e consecvent și revine în locuri unde  știe că este mâncare”

Coordonatorul AUR Bistrița-Năsăud, Dragoș Hârjoabă, vânător și el, președinte al unui fond de vânătoare privat, a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă și de subiectul urșilor plimbăreți prin Bistrița. Hârjoabă a explicat că, Dumitru Cărhaț este un profesionist desăvârșit, unul care știe foarte bine ce înseamnă ursul și cum se vânează acesta, dar nu a putut acționa în niciun fel, asta pentru că nu există sau nu exista un contract încheiat, parafat cu un profesionist.

Vânător cu experiență, Hârjoabă spune că s-a acționat haotic și fără a ține cont de faptul că: animalul e speriat, fiind trase de cineva, un fost paznic de vânătoare, focuri de armă care au iritat mamiferul : ” În aceste cazuri trebuie să existe un profesionist care știe ce și cum trebuie făcut (…)  Domnul Dumitru Cărhaț a fost sunat de jandarmerie, nu de “nu stim cine” și domnia sa nu a venit acolo pentru că nu are contract cu primaria dar dând dovadă de bunăvoință a rugat un vânator să îi sprijine. Dacă la acel moment chiar exista un contract încheiat intre primărie și Ocolul Silvic Municipal, jandarmeria ar fi știut pe cine să sune, nu ar fi sunat la întâmplare. Sunt foarte curios când a fost încheiat așa zisul contract pentru că tare îmi e că s-a făcut retroactiv cu câte zile înainte, pur și simplu întâmplător. Conform surselor noastre la acea total greșită acțiune ar fi fost prezent  și viceprimarul așa că primăria ar avea toate detaliile necesare dacă ar fi de bună credință, ne-ar putea spune de exemplu și cum s-a atins ursul de gardul electric și a venit înapoi, de fapt ne-ar putea spune exact cum a fost. Deci în ce dată a fost încheiat acel contract? Unde e contractul și cine se va ocupa mai departe de acest gen de probleme, mai ales că o revenire a ursului sau a urșilor nu poate fi exclusă”, a explicat Hârjoabă.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts