Un fost deputat PNL expune pe simezele Complexului Muzeal Județean. Ion Tămâian este un cunoscut artist sticlar sibian

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită la vernisajul expoziției de artă decortivă “Reflexii în timp” semnată de artistul Ioan Tămâian, care se va desfășura joi, 19 octombrie 2023, de la ora 17. Ion Tămâian artist sticlar, absolvent al Institutului de Arte Plastice “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, promoția 1982, prof.Maria Margareta Nemeș și prof.Cornel Ailincăi.

În 1982 se stabilește la Avrig, județul Sibiu și timp de 10 ani lucrează la fabrica de sticlărie, unde împreună cu un colectiv de creatori și muncitori, poziționează fabrica din Avrig pe primul loc în topul fabricilor în domeniu. Din 1985 este membru UAP din România, Filiala Sibiu.

În 1992 înființează Atelierul „Ion Art Glass” cu sediul în Șelimbăr, Sibiu, primul atelier de sticlărie artistică din țară. În această perioadă, de patru decenii își dezvoltă un stil propriu, participând la multe expoziții și simpozioane naționale și internaționale.

Ion Tamâian, prin Atelierul „Ion Art Glass” participă la Messe Frankfurt ediția „Ambiente”, „Tendence”, unde timp de peste 25 ani reprezintă România prin investiții proprii.

Este prezent cu lucrările sale în toate țările din UE (Germania, Franța, Anglia, Austria, Olanda, Belgia, Danemarca, Ungaria) dar și în Rusia, „Ambiente” Moscova, S.U.A la Corning Museumof Glass, NY, participă la Târguri de Artă din: S.U.A în Atlanta și San Francisco,  Japonia, Kanazawa, China , Țările Arabe. Lucrările artistului Ioan Tămâian poartă semnătura Tămâian sau Ion Art.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts