Mintea lui Tișe de pe urmă- Președintele CJ Cluj penibil: „Dacă la urgențele din Bistrița s-ar face un tratament corespunzător și corect, nu ar mai ajunge bistrițenii la Cluj”. Gabriel Lazany, manager SJCU Bistrița: ”În loc să caute vinovați in altă parte, ar trebui ca atenția lui să fie concentrată pe reabilitarea spitalelor de pe raza județului pe care cu succes îl păstorește”

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, găsește scuze cel punțin penibile la faptul că, părinții din Cluj-Napoca se plâng de calitatea serviciilor de la Spitalul Clinic de Copii, unde parcă reclamațiile nu se termină niciodată. Asta scrie www.stiridecluj.ro într-un material dedicat situației de la Spitalul Clinic de Copiii din Cluj-Napoca. Potrivit pubicației clujene, iată ce a declarat un părinte: ”Bătaia de joc de la Spitalul de copii aflat în ograda lui tise condus de un manager care e și medic cu salar de 6000 de euro pe luna, vezi Doamne să managerieze, iar copii stau în saloane cu igrasie și jeg, dacă nu ești atent îți cad germeni în mâncare, iar pe de altă parte într-o încăpere de sub 10 m2 se rezolva și ambulatoriu și urgenta chirurgicala/ortopedică și cei cu bilete de trimitere!  6 scaune pentru copii în contextul în care azi erau minim 30 de adulți cu copii bolnavi, majoritatea operați sau cu fracturi.  Sunt de apreciat doctorii și asistentele care încearcă sa își facă treaba în conditiile astea, însă după cum puteți vedea și dvs e plin de ”căpușe umane” în conducerea spitalului! Numa “bossu” are direct aprox. 31.000 pe luna (6000 de euro direct). Aaaaa, să nu mai punem la câți bani intra din parcarea suprataxată! Aia cu 20 lei oră. Apropo…. Acum ceva timp Codin Maticiuc a dorit sa renoveze spitalul pe portofelul lui însă nenea ala cu 6000 de euro salariu, care e manager, a refuzat”.

În acest context, președintele Consiliiului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe a dat vina pe pacienții veniți din Bistrița-Năsăud: „Dacă la urgențele din Bistrița s-ar face un tratament corespunzător și corect, nu ar mai ajunge bistrițenii la Cluj. Această creștere de pacienți din anumite momente ne pun în reală încurcătură pentru că spațiile de așteptare au fost insuficiente, numărul de personal nu îl putem suplimenta, e același număr de personal atât de sărbătorile legale, cât și în celelalte perioade. Am solicitat managerului și am decis să crească spațiul de așteptare prin repunerea în funcțiune a unor spații suplimentare, precum și a containerelor medicale pe care le avem în curte și au fost folosite în pandemie”, a fost una dintre „scuzele” înaintate de președintele Consiliului Județean Cluj.

Reacția managerului Spitalului Județean Clinic de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany a venit imediat:

”Spitalul din Bistrița este un spital cu specific adulți. Este un lucru normal ca UPU-pediatrie să dirijeze cazurile care necesită îngrijiri speciale și care depășesc competența medicilor pediatri din spitalul nostru către spitalele de copii din centrele universitare. Este o regulă general valabilă și domnul Tișe ar trebui să cunoască acest lucru. În loc să caute vinovați in altă parte, ar trebui ca atenția lui să fie concentrată pe reabilitarea spitalelor de pe raza județului pe care cu succes îl păstorește și să ia în serios ceea ce probabil pe bună dreptate îi semnalează pacienții. Sau igrasia și jegul semnalat de pacienți îi provocat tot de bistrițeni în opinia lui?

Citește aici materialul apărut pe Știri de Cluj: https://www.stiridecluj.ro/social/parinte-catre-managerul-spitalului-de-copii-cluj-are-6-000-de-euro-salariu-iar-copiii-stau-in-saloane-cu-igrasie-si-jeg-foto?fbclid=IwAR0mFiIz51Hl0yj37dCmF-pN-S9Msfoa73jAyqzpz4waA-bVzX4bJcCDkHc

 

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts