Florentin Pera, prima întâlnire cu handbalistele Gloriei 2018, primul antrenament pe TERAPLAST ARENA. Urmează meciul de vineri, 20 octombrie, cu Baia Mare

În această seară, noul antrenor al Gloriei 2018, Florentin Pera a fost prezentat official echipei, semn că, negocierile nu au fost foarte lungi, fie, ele au fost începute cu ceva vreme în urmă. Cert, în această seară, Pera a coordonat, deja, un prim antrenament în vederea pregătirii partidei de vineri, 20 octombrie, cu Minaur Baia Mare. De altfel, miercuri, 18 octombrie, de la ora 12.00, Pera va susține și prima sa conferință de presă în calitate de antrenor al Gloriei 2018.

GLORIA 2018: ” Bun venit în echipa de suflet a bistrițenilor, noului antrenor, Florentin Pera! Acesta este și antrenorul principal al echipei naționale a României, are o experiență vastă în handbalul feminin și rezultate care ne fac încrezători că va consolida echipa și va aduce un suflu nou #Gloriei. Noul antrenor, Florentin Pera și-a început activitatea în cadrul #CSGloria2018BN, de azi coordonând antrenamentul echipei pentru meciul de vineri, 20 octombrie, cu CS Minaur Baia Mare. Mult spor la muncă și succes în această nouă etapă a carierei, una în care este vorba despre performanța echipei, dar și despre mii de suporteri a căror inimi bat, la fiecare meci, pentru #CSGloria2018BN.

Cine este Florentin Pera?

Și-a început activitatea ca handbalist, jucând pentru cluburile HC Arad și CS UCM Reșița.

A debutat ca antrenor de handbal feminin la Liceul Sportiv din Reșița, iar în 2004 a devenit tehnicianul echipei de senioare Universitatea Reșița.

A antrenat echipele SC Mureșul Târgu Mureș și CSM Cetate Deva, iar în 2008 a revenit la Universitatea Reșița, echipă aflată pe atunci pe ultimul loc în Divizia A. Cu Florentin Pera pe banca tehnică, echipa reșițeană a promovat, după doar un sezon competiționale, în Liga Națională.

În 2011, a antrenat clubului CS Tomis Constanța, din 2013, Pera a devenit antrenorul echipei HCM Roman, iar apoi a antrenat „U” Alexandrion Cluj și HC Dunărea Brăila.

Între 2012 și ianuarie 2015, Pera a fost și antrenorul secund al echipei naționale feminine a României.

Din 2018 a antrenat echipa SCM Râmnicu Vâlcea și a reușit împreună cu această echipă să câștige Campionatul României, Cupa României și două Super Cupe ale României.

În 2021, Pera a fost antrenor al echipei ȚSKA Moscova.

Din 2022 este antrenorul principal al echipei naționale a României.

 

 

 

 

 

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts