Năsăud: Nereguli depistate de polițiști în cazul unui tânăr din Rebrișoara care conducea o mașină de taxi

Poliţiştii din Năsăud au desfășurat, duminică seara, în intervalul orar 18:00-21:00, o amplă acțiune pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au acționat în filtre, în orașul Năsăud și zonele arondate, fiind oprite pentru control 70 de autovehicule și legitimate 86 de persoane.

În intervalul orar menționat au fost efectuate peste 50 de testări cu aparatele din dotare, fiind constatată o infracțiune de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Vizat de comiterea faptei este un tânăr de 24 de ani, din Rebrișoara, conducător al unui un autoturism care circula în regim taxi.

Autoturismul condus de tânăr a fost oprit pentru control în orașul Năsăud, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat că are expirată inspecția tehnică, iar conducătorul auto nu deține certificat de atestare a pregătirii profesionale, fiind sancționat contravențional. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Tot în cadrul acțiunii, au mai fost constatate și aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.865 lei, dintre care 16 conform O.U.G. 195/2002  privind circulația pe drumurile publice, patru conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și două conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Ca măsuri complementare, au fost retrase două certificate de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere (pentru contravenția de conducere cu alcoolemie).

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts