Scandal cu iz penal în pădurile din Prundu Bârgăului. Primarul Doru Crișan: ”Vreau doar să trag un semnal de alarmă. Aici se va întâmpla o tragedie, ceva îngrozitor!”

O întâmplare nefericită și, care ar fi putut avea un final tragic s-a petrecut în aceste zile pe un drum din apropierea unei păduri din comuna Prundu Bârgăului. Nu e prima dată când în pădurile din această zonă se petrec lucruri care frizează absurdul și se ajunge la acțiuni violente.

Povestea începe zilele trecute, după ne-a povestit Vlad Leon de la Ocolul Silvic Tihuța-Colibița, atunci când, un cetățean din Prundu Bârgăului ar fi tăiat un copac mare din pădurea unui alt consătean. De altfel, Toader Moldovan a fost prins de Poliția Bistrița când transporta fără documente legale arborele ce avea un diametru de 90 cm. ”A doua zi, la sediul Ocolului Silvic a venit un alt cetățean care ne-a adus la cunoștință că lemnul confiscat provine din proprietatea lui și nu din a lui Toader Moldovan. Așa că, a trebuit să mergem la locul faptei”, povestește Vlad Leon.

Din acest moment, lucrurile ” au luat-o razna”, cel puțin asta spune tot Vlad Leon. ”Am plecat spre locul cu pricina, doar că, cineva l-a informat pe Toader Moldovan direcția spre care ne îndreptăm, că suntem duși la deal, cum se spune. Ajunși acolo, am descoperit mai mult lemn tăiat ilegal, doar că, am încercat să ne întoarcem, evident eram cu o mașină. La scurt timp, ne-am trezit că mașina noastră e blocată de Toader Moldovan. Mai mult, acesta a coborît și a venit direct cu o secure spre șoferul mașinii, pădurarul Florin Flămând”, a explicat Vlad Leon, paznic la Ocolul Silvic Tihuța – Colibița.

Ce povestește Florin Flămând?

”L-am văzut că vine spre mine cu toporul ridicat, L-am și văzut cum trece prin parbriz și mă lovește. Atunci, am împins portiera spre el, și atunci el a vrut să lovească pe după portieră, dar cum era prins între portieră și un mal de pământ, nu a reușit să lovească cum ar fi vrut, așa că am sărit și am fugit, însă el a mai venit după mine încă vreo 10-15 metri, tot cu toporul. Din păcate, mi-am scăpat telefonul când am fugit în fața mașinii, dar m-am întâlnit cu proprietarii de acolo care erau veniți cu un ATV și, după ce mi-am recuperat telefonul am sunat la 112”.

Mai mult, Vlad Leon, tot de la Ocolul Silvic Tihuța-Colibița, ne-a mai spus că, după ce Toader Moldovan s-a întors la mașină, el l-a calmat și i-a explicat că nu așa se rezolvă problemele, vorbind foarte mult și încercând să îl liniștească, ceea ce s-a întâmplat. Doar că, în momentul când i-a pomenit faptul că a sunat la 112 și va veni Poliția, el s-a ridicat și a plecat” .

Ce spune primarul Doru Crișan?

”Vreau doar să trag un semnal de alarmă. Aici se va întâmpla o tragedie, ceva îngrozitor. Suntem amenințați și hărțuiți, cei de la Ocolul Silvic cât și eu personal. Mie mi-au spus că, mă omoară, și nu e prima oară cînd se întâmplă acest lucru. Nu știm ce și cum să facem. Și Poliția se teme de ei”.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ BN, subcomisarul Crina Sârb, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, iar Toader Moldovan a fost reținut pentru 24 de ore. El a fost prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă, așa cum reiese din informațiile apărut pe portalul Judecătoriei Bistrița.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts