Accident la trecea la nivel cu calea ferată situată între localitățile Salva și Coșbuc. Un taf care tracta un microbuz a fost lovit de tren

Un accident feroviar soldat cu o victimă s-a produs miercuri seara la trecea la nivel cu calea ferată situată între localitățile Salva și Coșbuc, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Din primele informații a rezultat că un taf care tracta un microbuz a fost accidentat de un tren, în urma impactului conducătorul taf-ului rămânând blocat în autovehicul.

La fața locului au intervenit pompierii militari, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD de prim ajutor și un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă.

”Victima a fost scoasă/extrasă de către ceilalți participanți la trafic înaintea sosirii echipajelor de intervenție. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, fiind găsit de echipajele medicale conștient, politraumatizat. Conducătorul auto a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, iar după stabilizare a fost transportat la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale amănunțite. În tren se aflau aproximativ 65 de persoane, au fost evaluate de către echipajele de intervenție, dar nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Potrivit salvatorilor, taf-ul tracta un microbuz în care se afla o persoană, dar aceasta s-a evacuat în condiții de siguranță, fără probleme.

Polițiștii intervin și ei la fața locului și efectuează cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul.

ACTUALIZARE 

“În această seară, mai multe echipaje din cadrul Secției 6 Poliție Rurală NĂSĂUD, Compartimentului Rutier Năsăud și Postului de Poliție Transporturi Feroviare Salva au intervenit pentru efectuarea de verificări, ca urmare a unui accident de tren, produs între Salva și COȘBUC. Din primele date, între stațiile C.F. Salva-Coșbuc, pe Secția de Cale Ferată 409, la km 5+200 m, Trenul Regio 4116 care circula pe relația Sighetu Marmației – Beclean pe Someș ar fi acroșat șpranga cu care un utilaj tracta un microbuz. În urma impactului, utilajul s-a răsturnat, iar conducătorul acestuia, un bărbat de 42 de ani, din Salva a fost RĂNIT. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând a-i fi recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Totodată, din verificările efectuate a reieșit că acesta nu deține permis pentru nicio categorie de vehicule. În cazul mecanicului locomotivei, rezultatul testării a fost negativ. Cazul a fost preluat de polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Salva care efectuează cercetările, urmând a fi stabilite cauza și împrejurările exacte în care a avut loc accidentul. În urma accidentului, trenul a acumulat o întârziere de aproximativ 45 de minute”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. 

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts