Monica Săsărman, prezentă la Școala politică a Organizației Femeilor Social Democrate

În perioada 6-7 octombrie, la Palatul Parlamentului, au avut loc lucrările Școlii Politice a Femeilor Social Democrate. La eveniment au participat doamne din toată țara, femei care au demonstrat că pot face politică la cel mai înalt nivel, și atunci când o fac, se ridică cu adevărat la înălțime. Aceste doamne se implică activ în viața comunităților în care trăiesc.
Organizația de femei a PSD Bistrița-Năsăud a fost reprezentată și de Monica Săsărman, vicepreședinte al PSD BN și Augusta Săsărman, consilier municipal al PSD Bistrița.
Potrivit Monicăi Săsărman, în debutul dezbaterilor, ministrul Muncii și Solidarității Sociale,  Simona Bucura Oprescu a prezentat prioritățile ministerului, proiectele pe care urmează să le deruleze și provocările perioadei următoare.
Seria dezbaterilor a continuat cu proiectele prezentate de ministrul Familiei,  Natalia Intotero, respectiv “Programul cardul familiilor numeroase”, susținere financiară pentru achiziția protezelor dentare pentru copii, “Ghidul pentru prevenirea hărțuirii la locul de muncă”, precum și proiectele susținute de societatea civilă și care pot primi finanțare. Deloc de neglijat este încurajarea și susținerea de către doamna ministru a tuturor acțiunilor de combatere a violenței și a consumului de droguri, una dintre aceste acțiuni fiind organizată în data de 13 octombrie la Gorj de către Anca Bordușanu, șefa femeilor din Gorj. 
MONICA SĂSĂRMAN: Din perspectivă administrativă, în alocuțiunea pe care am susținut-o am arătat parte din #dificultățile cu care se confruntă primarii în derularea proiectelor cu #fonduri_europene, necesitatea revizuirii legislației cu incidență în derularea unor astfel de proiecte, astfel încât să fructificăm experiența exercițiului financiar 2014-2020 și să asigurăm accesarea fondurilor din exercițiul financiar 2021-2027 în condiții optime. Împreună cu doamna secretar de stat Roxana Mînzatu am convenit să aprofundăm aceste dificultăți și să identificăm cele mai bune soluții. La final, domnul ministru Alexandru Rafila a prezentat situația investițiilor din sănătate, viitoarele proiecte avute în vedere și necesitatea unor proiecte integrate la nivel de ministere. Nu a lipsit nici radiografia completă a programelor europene realizată de doamna europarlamentar Rovana Plumb, precum și susținerea domnului europarlamentar Victor Negrescu. A fost o zi maraton, însă extrem de interesantă! 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts