VIDEO: Se întâmplă în Liga a 4-a-BN ! Arbitrul COSMIN VAIDA a oprit meciul și a poftit ”după gard” antrenorul și jucătorii dacă vor continua să mănânce semințe și să fumeze pe banca de rezerve!

Gest rar întâlnit pe terenul de fotbal la un meci din România, dar nu numai. Unul dintre arbitri delegați la un joc din Liga a 4-a Bistrița-Năsăud a luat atitudine și a atenționat antrenorul și jucătorii de pe banca de rezerve a uneia dintre echipe să nu mai fumeze și să mânânce semințe, altfel îi poftește ”după gard”.

Momentele în care arbitrul a luat atitudine au fost ”decupate” din înregistrarea meciului și au fost făcute publice chiar de justițiar sub următorul îndemn: ”Război oficialilor care sparg semințe și fumează pe banca de rezerve”. Numele său este Cosmin Vaida și a fost arbitru asistent 1 la jocul dintre Silvicultorul Maieru – Someșul Feldru, din etapa a 5-a a Ligii a 4-a Bistrița-Năsăud.

Minutul 41 al partidei dintre Silvicultorul Maieru și Someșul Feldru, din cadrul etapei a 5-a a Ligii a 4-a Bistrița-Năsăud, seria Nord, desfășurată duminică, 1 octombrie 2023, de la ora 16:00, pe stadionul Central din Maieru a avut câteva momente de pauză în care arbitrul asistent 1 a decis că nu mai poate continua meciul dacă nu ia atitudine împotriva antrenorului și a celor prezenți pe banca de rezerve a formației Someșul Feldru.

 

Meciul, aflat la egalitate în acel moment, la scorul de 1-1, s-a reluat apoi, iar în partea secundă Silvicultorul Maieru a mai marcat de cinci ori și s-a impus cu scorul de 6-1. Imaginile în care arbitrul a luat atitudine împotriva celor de pe banca Someșului Feldru au fost făcute apoi publice pentru a se da un exemplu și altora care au astfel de obiceiuri pe banca de rezerve, să mânânce semințe sau să fumeze.

Atitudinea avută de arbitrul Cosmin Vaida (foto, primul din stânga) este de apaudat.  Arbitrul central al acestui joc a fost Ioan Călina, arbitri asistenți au fost Cosmin Vaida și Răzvan Beican, iar observatorul de arbitri a fost Mihai Tentis.

Arbitrul Cosmin Vaida a explicat pentru Liga2.ro ce l-a făcut să ia atitudine în acest joc. În primul rând spune că a acționat fiindcă cei de pe banca Someșului Feldru se ridicau des și protestau la adresa arbitrajului. I-a avertizat și mai înainte să se oprească din fumat și mâncat semințe, însă nu l-au ascultat. Ulterior, în minutul 41, a decis să oprească jocul pentru a-i atenționa din nou.

Vaida precizează că în partea a doua a jocului nu au mai fost probleme de acest gen.

”E foarte simplu: regulamentul e același pentru toate ligile, inclusiv Liga a 4-a. Oficialii care sunt trecuți în raportul jocului vor sta pe bancă, iar o singură persoană poate sta în picioare și poate oferi indicații jucătorilor de pe teren. La județ nu prea se respectă acest lucru la unele echipe. Toți sunt antrenori, toți sunt arbitri.

Ok, la Liga a 4-a mai treci cu vederea, dar la acest meci au trecut la alt capitol: țigări și semințe. Mai lipsea berea la pet.

După ce a început meciul, oficialii de pe bancă au început cu unele proteste, pe care le-am trecut cu vedere la început, apoi, așa cum spuneam mai sus, «au început să arbitreze ei». Ei vedeau mai bine cine repune mingea în joc din aut, când este offside etc. Între timp, antrenorul echipei oaspete spărgea semințe, iar un alt oficial și-a aprins țigara. Le-am explicat pe un ton foarte calm că nu au voie sa fumeze și cu semințe pe banca de rezerve, dar nu prea m-au luat în seamă. Faza când apare filmarea s-a petrecut în minutul 41, când au început să protesteze din nou la o lovitură de colț pentru gazde, iar oficialul care fuma și-a aprins a doua țigară. Asta m-a enervat puțin. Am simțit că mă sfidează.

Ulterior, repriza secundă s-a desfășurat fără țigări și semințe, iar la final antrenorul și-a cerut scuze”, a spus Vaida.

  • După cinci etape trecute din Liga a 4-a Bistrița-Năsăud, Silvicultorul Maieru ocupă locul 3 în Seria Nord, cu 12 puncte acumulate, iar Someșul Feldru se află pe poziția a 8-a din 10, cu 2 puncte. Lider este Minerul Rodna, cu 15 puncte, la egalitate cu Progresul Năsăud.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts