Verificări ale polițiștilor și specialiștilor ISCTR și RAR pentru prevenirea accidentelor rutiere

În perioada 25 – 27 septembrie, polițiștii din Bistrița-Năsăud, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și ai Registrului Auto Român, au desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse din cauza defecțiunilor tehnice ale autoturismelor cât și pentru depistarea șoferilor care nu respectă normele rutiere.

  În timpul controalelor au fost oprite în trafic pentru control aproape 250 de autovehicule, peste 100 de șoferi fiind testați cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 44.000 de lei.

Ca măsură complementară, au fost retrase opt certificate de înmatriculare, pentru defecțiuni sau inspecția tehnică periodică expirată și opt permise de conducere pentru contravenții privind nerespectarea regimului legal de viteză și pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În vederea creșterii gradului de siguranță rutieră pe drumurile din județ, acțiunile de acest fel ale polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts