Președintele CJ și al PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reținut pentru o mită de 1,2 milioane de lei. El a fost exclus din PSD

Şeful Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, (PSD) a fost prins în flagrant, vineri seară, de procurorii anticorupţie, când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract.

Banii ar fi fost găsiţi de procurorii DNA în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant, conform unor surse apropiate anchetei, citate de Agerpres.

Baronul PSD a fost adus sâmbătă în jurul orei 04,00 la audieri la sediul DNA Iași, după ce, în prealabil, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţa acestuia din comuna vasluiană Ştefan cel Mare. Ulterior a fost reținut pentru 24 de ore.

În cursul zilei de sâmbătă, Buzatu va fi prezentat Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că va convoca sâmbătă, de urgenţă, Biroul Politic Naţional al partidului în format online şi va propune excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD.

„Voi convoca mâine de urgenţă Biroul Politic Naţional în format online şi voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranţa pentru faptele de corupţie este ZERO! Iar cei care nu înţeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD”, a scris Ciolacu pe Facebook.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD a recunoscut deteriorarea imaginii partidului. Întrebat dacă va afecta PSD acest scandal, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Lucian Romașcanu, a declarat că „bine nu ne va face, asta este evident, dar atâta timp cât organele de control își fac datoria, domnul Buzatu a făcut o prostie și o infracțiune pe care organele de anchetă au dovedit-o, lucrurile nu mai pot fi comentate. Sigur, în planul imaginii, vom avea de suferit. În planul acțiunii, domnul Ciolacu este constant în decizii, coerent”, a spus Romașcanu, la Digi24.

Din 1992 până în 2000, Buzatu a fost deputat de Vaslui pe listele PDSR, iar între anii 2000 și 2004 a ocupat aceeași funcție din partea PSD. Ulterior, din 2004 până în 2012, politicianul social-democrat a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui, iar din 2012 până astăzi este șef al Consiliului Județean.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts